The Jasonites (Dánia): Banana Revival

ZENÉS VÍGJÁTÉK MINDEN KOROSZTÁLYNAK

A családi előadás kiindulópontjául egy olyan újságcikk szolgált, amely a Portugália és Uganda közti ki- és bevándorlásról szólt. Régebben az emberek Afrikából emigráltak Európába munkalehetőség reményében, míg ma ennek az ellenkezője történik, a jobb életkörülményekben bízva. Előítéleteink a visszájukra fordulnak, amikor a harmadik világ lesz az első – az “elsőből” pedig harmadik. Ahogy a jelenlegi válság átjárja az úgynevezett gazdag országokat, az otthont és munkát kereső emberek más irányt vesznek. Reményre, küzdőszellemre, társadalmi kapcsolatokra és együttérzésre van szükség az újjászületéshez – de milyen értékekre építkezhetünk?

A “Banana Revival” történetében a banán reprezentálja egy egzotikus ország, Banana Land gazdagságát. Az emberek színes ruhákban járnak és a mindennapjaikat, munkájukat, életüket, egymáshoz való viszonyukat a banán határozza meg. Ebbe az országba érkezik egy idegen, egy kívülálló, aki, miután hasztalanul próbált boldogulni más, válság sújtotta országokban, itt próbál beilleszkedni és elfogadtatni magát…

Az előadás kifejezetten szabadtérre készült, mobilis, egy bárhol leparkolni tudó kisteherautó platója alakul át színpaddá. A társulat játékos, szórakoztató és közérthető formában járja körül a témát, sok zenével és tánccal – és a nézők sem távoznak üres kézzel!

Időpont: 2013. június 21. 17.00

Helyszín: Szeged, Széchenyi tér

szereplők: Alberto Martinez Guinaldo, Giuseppe L. Bonifati, Isadora Pei, Marcelo Miguel
rendezőasszisztens: Markus Karekallas
rendező: Julia Varley

The Jasonites (Dánia): Holnap >>>