Tiszatájonline | 2013. június 14.

The Jasonites (Dánia): Holnap

MUNKABEMUTATÓ
A produkció egy disztopikus világba viszi el a nézőt: az összes színház leégett, a fiatalok azonban nem adják fel. Csatornákban, víztározókban, gázvezetékekben, katakombákban, földalatti temetőkben laknak, de élnek, és bár értelmetlen megpróbáltatásokat kell elszenvedniük és mindenért meg kell küzdeniük, tudnak még álmodni és egymásnak vigaszt nyújtani […]

MUNKABEMUTATÓ

A The Jasonites a dániai Odin Színház/Nordisk Teaterlaboratorium rezidens társulata, a tagok évek óta dolgoznak együtt az Odinnal. Ez az előadásuk Eugenio Barba szövegei (az “In Praise of Fire” és a “Crazy Donkey: on Future Theatres” című írásainak részletei) alapján született.

A produkció egy disztopikus világba viszi el a nézőt: az összes színház leégett, a fiatalok azonban nem adják fel. Csatornákban, víztározókban, gázvezetékekben, katakombákban, földalatti temetőkben laknak, de élnek, és bár értelmetlen megpróbáltatásokat kell elszenvedniük és mindenért meg kell küzdeniük, tudnak még álmodni és egymásnak vigaszt nyújtani.

Izgalmas zenei és látványvilág jellemzi az előadást, amely mozgásszínházi elemekkel is mesél erről a sötét, de nem reménytelen jövőről.

Eugenio Barba “In Praise of Fire” című szövege eredetileg köszönőbeszédként hangzott el 2008 decemberében Buenos Airesben, amikor a Nemzeti Művészeti Egyetem díszdoktorává avatták.

Időpont: 2013. június 21. péntek, 20.00

Helyszín: Szeged, Régi Zsinagóga

szereplők: Alberto Martinez Guinaldo, Isadora Pei, Marcelo Miguel
asszisztens: Giuseppe L. Bonifati, Markus Karekallas
rendező: Julia Varley

The Jasonites (Dánia): Banana Revival >>>