Tiszatájonline | 2016. január 24.

Bőven nagykorú lett A dzsungel könyve

HÚSZ ÉVE MUTATTÁK BE A MA IS SIKERES ZENÉS DARABOT
A Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró által írt, Hegedűs D. Géza rendezte darabot 1996. január 28-án mutatták be először a Pesti Színházban. A dzsungel könyve az első olyan magyar zenés játék, amely ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben túllépte az ezres előadásszámot […]

HÚSZ ÉVE MUTATTÁK BE 
A MA IS SIKERES
ZENÉS DARABOT

A Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró által írt, Hegedűs D. Géza rendezte darabot 1996. január 28-án mutatták be először a Pesti Színházban. A dzsungel könyve az első olyan magyar zenés játék, amely ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben túllépte az ezres előadásszámot.

A két évtized alatt nem csak a nézőtér soraiban, de a színpadon is felnőttek a gyerekek. A kis Mauglik néhány évente cserélődtek, a szerdai sajtóeseményen együtt láthattunk az egykori és mai Mauglikat.

A szereplők bőrébe a két évtized alatt számos színész bújt bele Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán, Reviczky Gáboron és Szervét Tiboron át Oroszlán Szonjáig, ma pedig mások mellett Józan László, Majsai-Nyilas Tünde, Karácsonyi Zoltán, Puzsa Patrícia, Fesztbaum Béla, Lázár Balázs alakítja a szerepeket.

Hegedűs D. Géza büszke arra, hogy egykori tanítványai ma kollégái a darabban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Medveczky Balázs éppen gyakorlatát tölti a színháznál, ő az egyik Maugli, Ember Márk pedig Sir Kán.

A kezdetektől fogva játszik a darabban Borbiczki Ferenc és Méhes László, ők a két évtized alatt egyszer sem hiányoztak, így január 28-án 1100. alkalommal bújnak Akela és Ká bőrébe. Borbiczki Ferenc már régóta szeretné megnézni a darabot, de sajnos ez lehetetlen, mert akkor hiányozna. A rendező tanácsára ha élőben nem is láthatja az előadást, DVD-n megtekintheti.

A január 28-i születésnapi előadás után számos meglepetéssel várja a nézőket A dzsungel könyve csapata.

Tóth András Tozzi

A dzsungel könyve számokban

20 év, 2200 banán és 4400 alma. A színház műszaki dolgozói összesen 2200 órát töltöttek a díszlet beépítésével. Évente háromszor renoválták a rézből készült fejszét, amelyet Maugli hoz el a kobrától.

vigszinhaz.hu

 fa8909b23a25b31117dcec34777705de

Fotó: Vígszínház/Havas Miklós