Grand Café – Ráolvasás 07. – Halász Rita: Mély levegő

HALÁSZ RITA:
MÉLY LEVEGŐ
KÖTETBEMUTATÓ

Időpont: 2021. július 22. csütörtök 19:00
Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.
Esemény >>>

RÁOLVASÁS 07.

Halász Rita Mély levegő című regényének bemutatója.

Moderátor: Klajkó Dániel
Zene: Lengyel Zoltán

× × ×

MÉLY LEVEGŐ (Jelenkor, 2020)

Vannak mondatok, amelyeknek soha nem volna szabad elhangzaniuk. Vannak dolgok, amelyeknek soha nem volna szabad megtörténniük. Vera fuldokol a házasságában, és egy durva veszekedés után elköltözik a férjétől két kisgyerekével. Döntenie kell: megpróbálja rendbe hozni a házasságát, vagy újrakezdi az életét, és megtanul ismét szabadon lélegezni.
Halász Rita kíméletlen pontossággal tárja fel egy harmincas pár kapcsolatának alakulását és válságát, majd a súlyos szembesülésekkel terhes kivezető út állomásait. Nem kendőz el semmit, és nem szolgáltat igazságot senkinek. Az első személyű elbeszélés mondatai feszesek, felkavaróan őszinték és élesen ironikusak. A traumatikus élményeket mesékkel, a valóságost irreálissal, álomszerűvel, súlyos témáit humorral, a feketét fehérrel keveri.

× × ×

HALÁSZ RITA (Budapest) író, művészettörténész. 2017 óta publikál, írásai megjelentek többek között az Élet és Irodalomban, a Tiszatájban és az Alföldben. Első regénye Mély levegő címmel tavaly ősszel jelent meg a Jelenkor Kiadónál. Szeret tárlatot vezetni, és bár nincs kifejezetten kedvenc korszaka, rajong a középkori, ronda kis Jézus ábrázolásokért. Második regényén dolgozik.

KLAJKÓ DÁNIEL a BTK magyar-média szakán végzett. Olvas, kritizál. A Grand Café munkatársa.

LENGYEL ZOLTÁN zenél, ír, fordít, Grand Caféban dolgozik. Aktív zenekarai: LajkaLucy Dreamin’. Kiadás előtt álló kötete: Argo Navis.

× × ×

Plakát: Kicsi Tihamér / shed designs

Az eseményen becskassza működik.