tiszatáj | 2022. március 29.

2022. március 31.

Fine_reading – Beszélgetés Anne Sexton Élj vagy halj meg című kötetéről

TERÍTÉKEN A VILÁGIRODALOM

A Fine_reading – terítéken a világirodalom című sorozatban egyetemi oktatók, fiatal irodalmárok és könyvimádók ülnek egy asztalhoz, hogy kibeszéljék egymás között és a közönséggel együtt egy-egy friss világirodalmi olvasmány részleteit…

Időpont: 2022. március 31. csütörtök 18:00
Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.
Facebook-esemény megtekintése >>>

A Fine_reading – terítéken a világirodalom című sorozatban egyetemi oktatók, fiatal irodalmárok és könyvimádók ülnek egy asztalhoz, hogy kibeszéljék egymás között és a közönséggel együtt egy-egy friss világirodalmi olvasmány részleteit.

A beszélgetőtársak a sorozat ötödik részében Ferencz Hedvig, Káldy Sára és Kormányos Ákos. Terítéken Anne Sexton Élj vagy halj meg (21. Század Kiadó, Versum-könyvek, 2021) című kötete. Fordította: Mesterházi Mónika, Fenyvesi Orsolya, Szlukovényi Katalin

A program első feléről hangfelvétel készül, amely az 1749.hu oldalán podcast formájában is visszahallgatható lesz az eseményt követően. A program második felében a közönség olvasmányélményei kerülnek az előtérbe. „Kölcsönözzétek ki, kérjétek kölcsön vagy vásároljátok meg az aktuálisan bemutatott könyvet, és mondjátok el róla a saját véleményeteket a helyszínen!” – írják a szervezők.

Részletek és könyvrendelés:

https://21.szazadkiado.hu/elj-vagy-halj-meg-versum-konyvek-anne-sexton

A sorozat kiemelt támogatója az 1749 online világirodalmi magazin. A hangfelvételekért a Grand Café technikai stábja felel. Szakmai tanácsokkal a szegedi Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék munkatársai segítik a szervezést.