Szabadságot a Tanyaszínháznak!

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Hajnal Jenő arra „kérte” a Tanyaszínházat, mondja le idei turnéjának további állomásait, mert szerinte az idei előadás, a Lénárd Róbert által rendezett Kazimír és Karolina freak show „elfogadhatatlan”.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a párt utasításait vakon követő Magyar Nemzeti Tanács huzamos ideje olyan – anyagi forrásokat elosztó és ideológiai kormányzó – tevékenységet folytat, amely voltaképpen egyenlő a vajdasági intézmények (iskolák, színházak, médiaházak, kiadók, egyetemi karok, alkotóházak, művelődési központok) dirigálásával és kisajátításával.

Autonómia nélkül nem lehet kultúrát teremteni, tudományos vagy művészeti tevékenységet folytatni.

Mi, alulírottak erélyesen tiltakozunk az ellen az önelégült hatalmi viszonyulás ellen, amely a támogatásban részesített Tanyaszínháztól elvárja, hogy az kiszolgálja a „gazda” érdekeit.

Követeljük, hogy az MNT mielőbb tűzze napirendre Hajnal Jenő diktátumát és határolódjon el tőle. Továbbá mondja ki, hogy a színházi emberek és a színikritikusok továbbra is szabad légkörben végezhetik alkotómunkájukat, a közönség pedig ezentúl is zavartalanul látogathatja színházainkat.

(A követelést bárki aláírhatja a következő oldalon: http://openpetition.eu/!tanyaszinhaz)

A kezdeményezők:

Bakos Petra

Balázs Attila

Barlog Károly

Bartuc Gabriella

Bencsik Orsolya

Bozsik Péter

Csányi Erzsébet

Döbrei Dénes

Fenyvesi Ottó

Kollár Árpád

Kormányos Ákos

Ladányi István

Ladik Katalin

Orcsik Roland

Orovec Kriszta

Pressburger Csaba

Révész Róbert

Szerbhorváth György

Szögi Csaba

Tóbiás Krisztián

Tolnai Ottó

Kép forrása: Pannon RTV