Grand Café – Gurubi Ágnes Szív utca című regényének bemutatója

GURUBI ÁGNES: SZÍV UTCA
KÖNYVBEMUTATÓ

Időpont: 2021. június 30. szerda 19:00
Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.
Esemény >>>

Gurubi Ágnes Szív utca című regényének bemutatója.

Moderátor: Ferencz-Fehér Dorottya

A program a Kalligram Kiadó támogatásával valósul meg.

▿ ▿ ▿

SZÍV UTCA (Kalligram, 2020)

„A múlt végül mindannyiunkat utolér. Ott visszhangzik indulatos mondatainkban, zátonyra futott kapcsolatainkban, megmagyarázhatatlan testi tüneteinkben. Ahhoz, hogy rájöjjünk, a nagyon is mainak gondolt életünket át- meg átszövi az elmúlt idő, el kell kezdenünk az ismerkedést. Az ismerkedést anyáink, nagyanyáink, dédanyáink bánataival, örömeivel, szenvedéseivel, veszteségeivel. Ezekből, mint apró igazságdarabokból, végül összeállíthatjuk sorsunk képletét. Megérthetjük döntéseinket, vonzalmainkat, választásainkat. Menjünk vissza a Szív utcába, mert nekünk is van Szív utcánk! Kérdezzünk, kutassunk, emlékezzünk, ahogy Gurubi Ágnes teszi ebben a lebilincselő családregényben, ami visz, sodor magával, mintha egy színes, szélesvásznú filmet néznénk. Ahogy a múlt, úgy a Szív utca története sem múlik el nyomtalanul. Képei, szereplői napok, hetek múlva is felbukkannak, pontosan úgy, ahogyan a legjobb regényekkel történni szokott.” (Orvos-Tóth Noémi)

„Gurubi Ágnes pont azt tagadja, amiben hároméves korom óta vagyok halálbiztos. Szerinte a fájdalom határtalansága valójában azt jelenti, hogy az út „lélektől lélekig”, éppen a fájás révén, térben és időben átjárható. Ha kinőtted a saját magányodat, ha szorít, mint egy rossz kabát, áttévedhetsz a másikéba. Persze, ez itt a nők világa, nyilván.” (Németh Gábor)

▵ ▵ ▵

GURUBI ÁGNES (1977, Budapest) szerkesztő, író. 1999-ben diplomázott az ELTE magyar-népművelő, majd 2005-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskola drámapedagógus szakán. Pályáját a Magyar Rádió Irodalmi Osztályán kezdte szerkesztő-riporterként, majd az itt eltöltött hat év után különböző kulturális magazinok felelős szerkesztőjeként dolgozott, dolgozik a mai napig. Első regénye Szív utca címmel 2020 augusztusában jelent meg a Kalligram Kiadó gondozásában.

FERENCZ-FEHÉR DOROTTYA az SZTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, kritikus, kulturális újságíró. Ha teheti, előszeretettel szerkeszt és lektorál szinte bármilyen szöveget. Leginkább könyvek és növények között érzi jól magát.

▿ ▿ ▿

Az eseményen becskassza működik.

Kalligram Kiadó

Budapest, 2020.

208 oldal, 3500 Ft.