Deák17 – Egy ecsetvonásnyi Észtország és a Grimm testvérek meséi

A Deák17 Galéria ősszel is sok izgalmas programmal várja az érdeklődőket. Szeptember 12-től látogatható az ÉLT EGYSZER EGY… kiállítás, amely a Grimm mesék világába kalauzol el bennünket, méghozzá észt alkotók munkáival. Szeptember 17-től a Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak munkáit lehet megnézni. Minkét megnyitó kizárólag online lesz követhető, a Galéria Facebook oldalán keresztül. A hónap második felében pedig lezárul a <19 SZABADFOGÁSÚ SZÁMÍTÓGÉP VERSENY – FORMÁLD A VILÁGOD! 2020, így érdemes kihasználni a fennmaradó időt a pályamunkák elkészítésére és a versenyre való beküldésére. Új résszel jelentkezik a FAKULTATÍV FÉNYTANÓRÁK videósorozat, amelyben a tükröződés témájához kapcsolódóan Szigeti Gábor Csongor két munkáját, egy interaktív videóinstallációt és egy fényinstallációt ismerhetünk meg.

Kiállítás

ÉLT EGYSZER EGY…

2020.09.11  2020.10.22.

Grimm mesék | Észt illusztrációs kiállítás

A kiállításon látható 59 munka alkotói – 20 észt művész – a Grimm testvérek meséiből merítettek ihletet a képeik elkészítéséhez. Az ebből megrendezett kiállítás látogatható a Deák17 Galériában.

Online megnyitó: 2020. 09. 11. 17:00 – Facebook-on követhető

A kiállítás kurátora – Viive Noor a következőket írja a kiállításról:

„Élt egyszer egy…“ – rendszerint e szavakkal kezdődnek a mesék. „Élt egyszer két…“ – így kezdődik ennek a kiállításnak a története. Élt egyszer két fivér, és a mesék gyűjtése lett a hivatásuk. Meséké, amelyek a zord időkből több száz emlékező és mesélő száján át jutottak el egy derűsebb új korba. De vajon csakugyan annyival derűsebb ez a kor? A jó és a gonosz az idők kezdetétől fogva harcban állnak, és alighanem az idők végezetéig az ember kísérői maradnak…”

Kiállító művészek:

Sveta Aleksejeva, Anu Kalm, Kristi Kangilaski, Kadi Kurema, Anne Linnamägi, Regina Lukk-Toompere, Ülle Meister, Tiia Mets, Jüri Mildeberg, Piret Mildeberg, Gerda Märtens, Viive Noor, Juss Piho, Anne Pikkov, Tiina Mariam Reinsalu, Ulla Saar, Kertu Sillaste, Maarja Vannas, Urmas Viik, Catherine Zarip

Kiállítás

MEIXNER 20

2020.09.16  2020.10.30.

A Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alapításának 20. évfordulója alkalmából bemutatja jelenlegi és egykori diákjainak művészeti alkotásait: mindazt, ami 20 év alatt a komplex Meixner atmoszférában született.

Online megnyitó: 2020. 09. 16. 16:00 – Facebook-on követhető

Együttműködő partner: Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Pályázat

<19 SZABADFOGÁSÚ SZÁMÍTÓGÉP VERSENY – FORMÁLD A VILÁGOD! 2020

Határidő: 2020.09.28. éjfél

A versenyre olyan munkával lehet jelentkezni, ami digitális eszközzel készült: lehet akár animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobil applikáció, kutatás, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármilyen egyéb digitális megoldás, a lényeg, hogy egy mindennapi problémára egyfajta megoldást kínáljon a létrehozott alkotás. A legfontosabb az eredeti ötlet és a kreativitás! További részletek és jelentkezés a pályázat hivatalos honlapján: www.verseny.c3.hu/2020/

Videósorozat

FAKULTATÍV FÉNYTANÓRÁK

http://www.deak17galeria.hu/programok/fakultativ-fenytanorak

A Deák17 Galéria 2020. júliusban új videósorozatot indított Fakultatív fénytanórák címmel. A kortárs képzőművészeket gyakran inspirálják a természettudományok – mint a fizika, a kémia vagy a matematika. Így olykor érdemes megismerkedni egyes jelenségek természettudományos hátterével is, ha meg szeretnénk érteni egy olyan kortárs műalkotást, amely ezzel foglalkozik.

 

Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitva tartás szeptember 1-től: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00 / Szombat: 09:00 – 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.