Piotr Anderszewski és az Európai Kamarazenekar koncertje a Zeneakadémián

A világhírű, magyar gyökerekkel rendelkező Piotr Anderszewski eredeti és intenzív játékát Európa legjobb szólistáiból, zenekarvezetőiből, professzoraiból álló Európai Kamarazenekar kíséri május 17-én, szerdán a Zeneakadémia Nagytermében.

Piotr Anderszewski zenei sokszínűségét és átható személyiségét a kritikák különbözősége is mutatja, a New York Times „lengyel punkernek”, a Guardian „inspiráló ragyogó zongoristának” jellemezte. A lengyel apa és magyar anya gyermekeként világra jött zongorista gyerekkora nagy részét Budapesten töltötte, saját bevallása szerint rajong Bartókért. Kivételes tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt szezonokban fellépett a londoni Barbican Center-ben és a Royal Festival Hall-ban, a Wiener Konzerthaus-ban, a Carnegie Hall-ban és a Mariinsky Koncertteremben Szentpéterváron. 2000 óta a Warner Classics/Erato lemezkiadó kizárólagos művésze, lemezei számos díjjal büszkélkedhetnek. 2002-ben elnyerte a négyévente, kivételes tehetségű zongoristáknak adományozott, rangos Gilmore-díjat. A koncerten Mozart és Beethoven zongoraversenyeit játssza majd

Az 1981-ben alapított Európai Kamarazenekar tagjait saját maga választja, valamennyien kiemelkedő sikereket értek el, a legnagyobb európai zenekarok szólamvezető művészei, elismert oktatók, professzorok. A kamarazenekart 2008 óta Lorenza Borrani hegedűművésznő vezeti. Célkitűzésük, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szólaltassák meg a zeneirodalom kiemelkedő darabjait.  A két versenymű mellett Bartók Divertimento-ját valamint a morva zeneszerző, Janáček kamarazenekarra írt Mládí c. darabját szólaltatják meg.

A koncertre jegyek még korlátozott számban 4 800, 5 400, 6 500 és 7 900 Ft-ért kaphatóak, amelyek online is megvásárolhatóak:

A koncert ideje és helye:
2017.05.17. szerda, 19.30 óra
Zeneakadémia – Nagyterem

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

A részletes program:

Bartók: Divertimento, BB 118

Mozart: 25. (C-dúr) zongoraverseny, K. 503

szünet

Janáček: Mládí

Beethoven: 1. (C-dúr) zongoraverseny, op. 15

Piotr Anderszewski (zongora), Európai Kamarazenekar, koncertmester: Lorenza Borrani

 

A koncertet a Zeneakadémia Koncertközpont rendezi.

Az online jegyvásárlás linkje: 

http://zeneakademia.jegy.hu/program/piotr-anderszewski-es-az-europai-kamarazenekar-69261/333025


A program linkje:
http://zeneakademia.hu/hu/klasszikus/-/program/piotr-anderszewski-es-az-europai-kamarazenekar-20170517-1930