Tiszatájonline | 2014. május 23.

Toldi a szegedi kisszínházban

2014. május 24. szombat, 19.00
A végzős fizikai színházi rendező-koreográfus osztály 2012 októberében készítette el a produkciót, amelyet azóta is teltházzal játszanak. Az előadásban a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene és a tánc is a szöveg szerves részévé válik […]

2014. május 24. szombat, 19.00

Színház- és Filmművészeti Egyetem V. évfolyam (Budapest): Arany János: Toldi

játsszák: Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsíros Linda

zene: Dresch Mihály

rendező: Horváth Csaba

osztályvezető tanár: Lukáts Andor, Horváth Csaba

A végzős fizikai színházi rendező-koreográfus osztály 2012 októberében készítette el a produkciót, amelyet azóta is teltházzal játszanak. Az előadásban a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene és a tánc is a szöveg szerves részévé válik. Az előadás nagy sikert aratott a 2013-as THEALTER Fesztiválon is – hiszen minden korosztálynak kivételes élményt nyújt.

„Mi történik, ha találkozik Arany János és a kortárs színház? Tud-e működni egy előadás, ami, miközben a modern színház eszköztárával (ének, zene, tánc, mozgás kombinálásával) operál, klasszikus szövegeink legklasszikusabbikának eredeti, húzatlan, átalakítatlan változatára épít? Bizony, hogy tud, kedves olvasók… de még hogy! (…) Az előadás sodróan lendületes, izgalmas, végig leköti a nézők figyelmét. Emellett megmutatja, hogy Arany János 1846-os művének története és szövege egy kicsit sem poros. Eleven, érvényes és mai, úgy, ahogy van. Csak a módot kell megtalálni, ami által a mai ember is átélheti, mennyire izgalmas, összetett és szórakoztató a Toldi. Ezt nagyon megtalálta ez az interpretáció (…), és ez az, ami miatt iskolai osztályoknak különösen ajánlom. Nézzék meg – amíg van rá lehetőség!”

(Éles Gergely: Öreg szöveg nem vén szöveg, 7 óra 7)

www.szfe.hu

Helyszín: Kisszínház (Horváth Mihály u. 3.)

Belépőjegy: 1500 Ft, diákigazolvánnyal: 800 Ft

Jegyek megvásárolhatók: a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában (Stefánia 6.), vagy online (www.jegy.hu)

 

THEALTER U21 plusz Aperitif

kisfesztivál 

2014. május 22-27., Szeged