Tiszatájonline | 2013. november 29.

Visszaforgatás videó

DEMÉNY PÉTER VOLT A DEBRECENI FISZBook II VENDÉGE
„Olyan ember vagyok, aki írva, írás közben jut el a gondolataihoz, és akinek írnia kell, ha valami tetszik neki, különben nem érzi teljesnek az élményt” – olvasható Demény Péter A lélek trolija című, napokban megjelent esszékötetének hátoldalán […]

DEMÉNY PÉTER VOLT A DEBRECENI FISZBook II VENDÉGE

„Olyan ember vagyok, aki írva, írás közben jut el a gondolataihoz, és akinek írnia kell, ha valami tetszik neki, különben nem érzi teljesnek az élményt” – olvasható Demény Péter A lélek trolija című, napokban megjelent esszékötetének hátoldalán. És arról, amit ír és olvas az ember, élni és beszélni kell – tehetjük hozzá.

A Fiatal Írók Szövetsége és a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének rendezésében, 2013. november 18-án „Visszaforgatás” címmel került sor arra a műhelybeszélgetésre, amin életről, irodalomról, az emlékezés természetéről, nyelvi gátjairól és személyességéről kérdezte az író-költő-szerkesztőt Korpa Tamás. Az elhangzó kérdések, felvetések igyekeztek körbejárni azt a sokrétű tevékenységrepertoárt, ami Demény Péter működéséhez köthető. „Számvető juhász, igen, az vagyok” – jegyezte meg a kolozsvári szerző.