Tudományos zsebsorozattal szórakoztatja közönségét a Grand Café

ISMERETTERJESZTŐ SOROZATOT INDÍTOTT
A GRAND CAFÉ

2020. novemberében indította útjára ismeretterjesztő és tudományos sorozatát a szegedi Grand Café SmallTalk címmel, idén márciusban pedig már a második évadot is leforgatták a készítők. 

A heti rendszerességgel sugárzott online sorozat egyedisége, hogy a tömör, három-négy perces epizódokat különböző szakterületekről meghívott vendégelőadók közreműködésével veszik fel. A forgatások helyszíne a Grand Café mozi- és rendezvényterme, ahol külön erre a célra stúdiót is épített a hely stábja: az első évadban egy nappali, a másodikban egy látványosan megvilágított kávézó díszlete látható. Vendégeik közt szerepelt már többek között Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház intézményvezetője is, aki tavaly decemberi előadásában a járvány által kiszolgáltatottá váló színházak érvényességéről beszélt. (A teljes első évadot itt lehet megtekinteni.) 

A SmallTalk sorozat most márciusban indult második évadának előadói listáján,  ahogyan az a forgatások kulisszafotóiból is kiderül, szegedi egyetemi oktató, tanszékvezető, színész, író és zenész egyaránt található. Dr. Barát Erzsébet kivételes, 12 perces, tartalmilag vágatlan előadásában például a gyűlöletbeszéd fogalmáról, formáiról és magyarországi eseteiről beszélt a sorozat első, exkluzív epizódjában, a műsor szerkesztői ugyanakkor elárulták, hogy az ezt követő, rövidebb előadások témái sem fognak csalódást okozni, elég csak néhány olyan címet említeni, mint a Gerillából államelnök, az Ökoszörnyek vagy a Színházi Laboratórium

A SmallTalk 2021-es évadának második epizódjában Dr. Fogarasi Györgyöt, az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék vezetőjét láthatják: 

Borítófotó: Takács Borisz (B42 – DiY)