Capa Központ – Portrait of Humanity 2020

A Portrait of Humanity 2020 (Az emberiség portréja 2020) pályázat nyertes fotográfiáit bemutató, harminc képből és három sorozatból álló kiállítása azzal a céllal született, hogy megmutassa, több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt egymástól. A nemzetközi tárlat szeptember 4. és október 11. között tekinthető meg ingyenesen a Capa Központ 8F Galériájában.

A 2020-as év különösen nehéz kihívások elé állította a nemzetközi közösséget. Ezekben a napokban, talán jobban, mint bármikor korábban, erőt meríthetünk abból, ami emberré tesz minket: az élet univerzális megnyilvánulásaiból, amelyek tanúsítják, hogy végül is mindannyian egy anyagból vagyunk. Remény. Bátorság. Elmélyülés. A talpra állás időszakai. Az első üdvözlő szavak. A végső búcsú. És minden, ami a kettő között történik.

A British Journal of Photography kiadója, az 1854 Media hirdette meg a Portrait of Humanity 2020 nyílt fotópályázatot, amely lehetőséget nyújt a fotográfusoknak megmutatni, hogy mit jelent embernek lenni ebben a zaklatott korban. A világ vezető intézményeiben dolgozó fotószerkesztőkből, kurátorokból és fesztiválrendezőkből álló zsűri harminc képet és három sorozatot választott ki győztesként a több ezer pályaműből, hogy összeállhasson az itt látható kiállítás.

A Portrait of Humanity 2020 történetek gazdag tárházát vonultatja fel a világ minden tájáról: ott van például Eric Demer portréja Greta Thunbergről, aki éppen Kanada történelmének legnagyobb demonstráló tömegét szólítja meg; Marie Hald önszeretetet és önelfogadást ünneplő fotográfiája a pozitív testképért küzdő aktivista, Martéról; a Mirja Maria Thiel által megragadott, szenvedéllyel teli, bensőséges pillanat a hatvan éve házas pár életéből; vagy Snezhana von Büdingen sorozata a kislányból nővé válás korszakában járó tizenkilenc éves, Down-szindrómás Sofie-ról.

Végső soron a nyertes munkák bensőséges módon ragadják meg a Portrait of Humanity mozgalom legfőbb értékeit: az egyén fontosságát, a közösség erejét és az összefogás jelentőségét.

Ez a tárlat a Portrait of Humanity 2020 nemzetközi vándorkiállítás egyik állomása. A Portrait of Humanity 2020 kiállítás a Capa Központ mellett megtekinthető lesz a haidarábádi Indiai Fotófesztiválon, a Clear Channel reklámfelületein világszerte, valamint az űrben is a Sent Into Space együttműködésével.

A Portrait of Humanity 2021 pályázatot már kiírták! Mutasd meg az emberiség portréját, ahogy te látod! Beadási határidő: 2020. október 22. portraitofhumanity.co

ZSŰRITAGOK 2020-BAN

  • Elizabeth KRIST vezető képszerkesztő, NatGeo (USA)
  • Caroline HUNTER képszerkesztő, The Guardian (UK)
  • Mallory BENEDICT képszerkesztő, National Geographic / ügyvezető igazgató, Women Photograph (USA)
  • Joe SIDEK fotográfus, az Arts & Culture Festival alapítója (George Town, Malajzia)
  • VIRÁGVÖLGYI István kurátor, Capa Központ (Magyarország)
  • Aquin MATHEWS alapító és igazgató, Indian Photo Festival (India)
  • Carol ALLEN-STOREY fotóriporter és előadó (UK)
  • Simon BAINBRIDGE főszerkesztő, British Journal of Photography (UK)

Portrait of Humanity 2020

A kiállítás ingyenesen megtekinthető: 2020. szeptember 4. – október 11.
Capa Központ, 8F Galéria
Kurátor: Virágvölgyi István

A kiállítás a British Journal of Photography magazin kiadója, az 1854 Media szakmai együttműködésével valósul meg.

További információ:
https://capacenter.hu/kiallitasok/portrait-of-humanity-2020

Megnyitó: 2020. szeptember 3., csütörtök 18 óra
A kiállítást megnyitja Blaskó Nikolett, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége elnöke, az ACG Reklámügynökség alapító-ügyvezetője, az UNICEF Magyarország kurátora

További információ a három éve futó pályázatról: portraitofhumanity.co