Jazz Kocsma – Borda Réka Hoax című verseskötetének bemutatója

Időpont: 2018. május 31. Csütörtök, 20:00

Helyszín: Jazz Kocsma, Szeged, Kálmány Lajos u. 14.

Esemény:  https://www.facebook.com/events/1928919183799462/

A szerzővel Bencsik Krisztina beszélget.

Aki a felolvasások alatt és az éjszaka folytatásában a lemezeket pakolja: Suhov.

Hoax (Scolar Kiadó, 2017)

„Sosem láttam Borda Rékát, de hófehér űrruhában képzelem el, zsebében Észak édes kincseivel. Hatalmas gömbsisakban. A tévémacinak lehetett ekkora gömbfeje. Gömbigazsága. Úgy néz ki, mint egy jeges. De felfelé tart, mint a pandák. Űrfejű. Mindig mondom: a fejillat a legjobb; a parfümvilág illatpiramisának csúcsa. Anne Sexton is eszünkbe juthat, Ladik Katalin vagy Takács Zsuzsa; de leginkább mintha Tóth Erzsébet szépséges ereje születne itt újra. Vanília, a legfrissebb gyömbérrel. És sok eltitkolt akkord(dal). Szó- és gondolatgazdagság: mi mást akarhatnánk. Hoax: Zárt szépség. Szkafanderfehér. Fölfénylő kötetegész. Méltó.” (Pollágh Péter)

Borda Réka (1992, Szeged)

Költő, műfordító, designteoretikus. Versei megjelentek többek között a Jelenkorban, az Alföldben és az Élet és Irodalomban. 2017-ben jelent meg első kötete Hoax címmel. 2018 óta a Műút folyóirat szépirodalmi szerkesztője. Kötetfordítására megkapta idén a Babits-ösztöndíjat. A JAK és FISZ tagja. Jelenleg egy gyerekkönyvfordításon és egy regényen dolgozik.

Suhov

2005 óta barkácsol hip-hop alapokat MC-knek (Sör és Fű, Funktasztikus, Busa, NKS, ASK, C-Wosh), a közönségnek, a szakmának és természetesen saját magának. A zeneszerkesztést autodidakta módon tanulta, és azóta is a DIY szemlélet alapozza meg munkásságát. Nem véletlen, hogy első EP-je a kezdő alkotókat pártfogoló, Dj Gandharva által alapított Budabeats kiadónál jelent meg. 2007-ben indult útjára saját rádióműsora Estibít címmel. 2009-ben alapította a Sun Side Records nevű szegedi független kiadót. BéTé néve készít dj-editeket főleg neves world music előadók dalaiból (Hungarobeat 1, Lajkó Félix, Meszecsinka, Kampec Dolores, Ghymes). Régi, ritka kelet-európai hangmintákat gyűjt, a soulful zenékre hajt, és elkötelezett magyar zenegyűjtő. Legújabb fejleményként megalakította a folk-disco zenékkel foglalkozó Turan Disco nevű kiadóját.

http://www.mixcloud.com/suhov

 

Bencsik Krisztina

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar mesterszakos, a Grand Café pultjában vidám, szomorú, meghökkentő, vicces, etc. történetek és kérések hallgatója. Jelenleg tanulmányainak sikeres befejezésén, a tökéletes HB Búza kicsapolásának elsajátításán és olykor egy-egy novella megírásán munkálkodik.

Plakátterv: Balogh Ádám

A programot a József Attila Kör támogatja.

A belépés díjtalan.