Februárban indul a Werk Akadémia megújult Képzőművészeti menedzser képzése

2017. február 21-én indul a Werk Akadémia népszerű és hiánypótló képzőművészeti menedzser képzése. A több éve sikeresen futó képzés vezetését Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, a Nyitott Műtermek Délutánja főszervezője és az L Art Open Studios – LAOS Residency vezetője veszi át. Az idei képzésen a fotóművészet és az aukciók kerülnek a középpontba olyan előadókkal, mint Hegedűs Orsolya, az acb Galéria vezetője, Ledényi Attila az Art Market Budapest igazgatója, Mucsy Szilvia a Budapest Photo Festivál igazgatója és Barabás Lajos műgyűjtő.

A kortárs képzőművészeti szcénában óriási szükség van olyan értő menedzserekre, akik nem feltétlenül a megszokott művészettörténeti/múzeumi/galériás világból érkeznek. A Werkben folyó képzés a terület változásait követve folyamatosan megújul.  Ennek jegyében 2017-től Bérczi Linda képzőművészeti menedzser veszi át a képzés szervezését, melyben olyan előadókkal találkozhatnak az érdeklődők, mint Hegedűs Orsolya, Révész Emese, Barabás Lajos, Győrffy László, Ledényi Attila, Balogh Máté, Tóth Árpád, Legeza Dénes és Szabó Barnabás.

A félév végén a hallgatók saját koncepció alapján és mentori támogatással vizsgakiállítást kell szervezzenek Budapest egyik trendi helyszínén.

A képzés február 21-étől keddenként és csütörtökönként 17−20 óra között látogatható a Werk Akadémián. A gyakorlati órákat a terület sikeres helyszínein tartják meg.

További információ a szak oldalán olvasható.