Al di Meola magyar zenésztársa önálló lemezzel jelentkezik

VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK: NEMZETKÖZI SZÍNPADOKRÓL A MAGYAR ADULT POP-BA

A hároméves kora óta zenélő Kaszás Péter Infinity Project címmel 13 track-et tartalmazó saját albummal jelentkezik. A teltházas lemezbemutató koncertet november 19-én tartották, a Budapest Jazz Clubban. A lemez terjesztésekor az alkotók leginkább a digitális vonalra koncentrálnak, az anyagot a Magneoton gondozza.

A legelső felvételek már négy éve elkészültek, ám az igazán személyes, sokféle stílust egésszé formáló lemez most öltött végső formát. A hanganyag nagyon személyes és diverz: a dalok közt van popos, jazzes, vannak kicsit elborultabb darabok is, leginkább talán az adult pop kategóriába sorolhatók, szólnak a szerelemről, ugyanúgy, ahogy a spirituális befelé fordulásról is, de mindegyik jellemző a szerző-előadóra, aki zeneszerzőként, szövegíróként, énekesként és dobosként is dolgozott a lemezen. Erre is utal a név: Infinity project – a lehetőségek végtelenek.

Al di Meola csapatában Péter a dobok mögött ül, rendszeresen fellép a világ legnagyobb zenei fesztiváljain, többször megfordult a Montreux Jazz Fesztiválon is, ahogy Milánó és Tokiói neves klubjaiban is – most pedig végre saját lemezre vágyott. „A legfontosabb, hogy szerettem volna egy olyan dolgot teremteni aminek van mondanivalója, amiből kiderül, hogy ki ez az ember és zenész, akit Kaszás Péter néven ismernek. Az éneklés mindig is érdekelt, de sose vállaltam be igazán, nem is alakult úgy soha, hogy kellett volna. Nagyon inspirál énekes zenét és szöveget írni, illetve, hogy hogyan lehet egy hangulatot elkapni, akár a legegyszerűbb dallammal vagy szöveggel.” – mondta el a zeneszerző-előadó.

Az album CD lemezen és digitálisan is elérhető. Péter és zenekara telt ház előtt mutatta be az anyagot november 19-én, a Budapest Jazz Club-ban.

Kaszás Péterről

A többszörös díjnyertes dobos, zeneszerző és énekes Kaszás Péter több mint 20 éve van jelen a hazai és nemzetközi zenei életben. 2009 óta a világhírű gitárművész Al Di Meola zenekarának a tagja és olyan kiemelkedő művészekkel játszik együtt mint Gonzalo Rubalcaba vagy Maraca.

A zenei pályáját háromévesen kezdő Kaszásra a jazz legenda Buddy Richről látott videó komoly benyomást tett. Hatévesen már klasszikus ütőzést tanult, majd tizenegy évesen megkapta élete első dobszerelését. Tizenöt évesen már több zenekar tagja volt. Nem sokkal később Arany Dobverő Díjjal Jutalmazták. 2005-ben megnyerte a Yamaha által szervezett Songwriting Contestet Tokyoban. 2009-ben ARTISJUS díjat kapott, 2007-ben ösztöndíjat nyert a világhírű bostoni Berklee College of Music-ba.

Kaszás az elmúlt tizenöt évben számos lemezen működött közre; munkái közül kiemelkedő az Al Di Meolával felvett Pursuit of Radical Rhasody című lemez.

A lemezfelvételek mellett Kaszás rendszeresen turnézik és olyan fesztiválokon illetve klubokban lép fel mint a Montreux Jazz Fesztivál, a North Sea Jazz Fesztivál, a Marciac Jazz Fesztivál, a Dresden Jazz Fesztivál, a Montreal Jazz Fesztivál, a Curacao Jazz Fesztivál, a Gent Jazz Fesztivál, a Ronnie Scott’s, a Casino de Paris, valamint a Blue Note Milánóban és Tokióban.