tiszatáj | 2023. november 14.

2023. november 21.

Turi Tímea új verseskötetének bemutatója a Jazz Kocsmában

TÖRZSASZTAL MŰHELY PROGRAMSOROZAT

ZENÉS KÖTETBEMUTATÓ
Turi Tímea Egyszerre egy beszéljen című verseskötetének bemutatója a szegedi Jazz Kocsmában. A szerzővel Orcsik Roland beszélget. A zenei kíséretről Vőneki Ádám gondoskodik.

Az Egyszerre egy beszéljen (Prae Kiadó, 2023) Turi Tímea negyedik verseskötete, amely ironikusan, ugyanakkor veszettül komolyan kapcsolódik a szerző korábbi, máshonnan megszólaló, A dolgok, amiről nem beszélünk (2014) című könyvéhez. Hiszen időközben nagyon is szó lett azokról a bizonyos dolgokról, amelyek a versek alaphelyzetéül szolgálnak: az új kötet már a végtelen sok megszólalásból ki sem hallható egyet keresi, azt az egyet, egyszerre egyet, akire épp figyelni akar.

A borító Telek Borbála alkotása.
Időpont: 2023. november 21. kedd 18:30
Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.
Facebook-esemény megtekintése >>> 

A Törzsasztal Műhely bemutatja:

Turi Tímea Egyszerre egy beszéljen című verseskötetének bemutatója. A szerzővel Orcsik Roland beszélget. A zenei kíséretről Vőneki Ádám gondoskodik.

EGYSZERRE EGY BESZÉLJEN (Prae Kiadó, 2023)
Az Egyszerre egy beszéljen Turi Tímea negyedik verseskötete, amely ironikusan, ugyanakkor veszettül komolyan kapcsolódik a szerző korábbi, máshonnan megszólaló, A dolgok, amiről nem beszélünk (2014) című könyvéhez. Hiszen időközben nagyon is szó lett azokról a bizonyos dolgokról, amelyek a versek alaphelyzetéül szolgálnak: az új kötet már a végtelen sok megszólalásból ki sem hallható egyet keresi, azt az egyet, egyszerre egyet, akire épp figyelni akar. Részletek: https://www.praekiado.hu/termek/egyszerre-egy-beszeljen/

TURI TÍMEA 1984-ben született Makón, 2008-ban végzett a szegedi bölcsészkaron magyar és kommunikáció szakon. Budapesten él, 2012-től a Magvető Kiadóban dolgozik szerkesztőként. Majdnem zongorista lett, de nem akarta az egész életét egy klaviatúra előtt eltölteni. Most nagyon úgy tűnik, az egész életét egy klaviatúra előtt tölti el.

ORCSIK ROLAND az egykori Jugoszláviában született, Óbecsén. 1992 óta Magyarországon, Szegeden él. Költeményeket, esszéket, tanulmányokat, kritikákat ír és délszláv nyelvekből fordít. Még mindig nincs honlapja.

VŐNEKI ÁDÁM a szegedi Artur és splitmold formációk tagja, magyar-történelem szakos tanár, leckeíró egy kiadónál. Szabadidejében szívesen kerget futball-labdát, kíváncsi koncertlátogató. Majdnem mindenhova biciklivel jár.

Vizuál: Telek Borbála

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp

A plakát Telek Borbála alkotása.