Tiszatájonline | 2024. május 12.

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Szegedi Nemzeti Színház

Remek hangulatú zenés program keretében, a REÖK előtt, a Magyar Ede téren jelentette be 2024/25-ös évadának műsorát a Szegedi Nemzeti Színház. Az eddigiekhez hasonlóan jövőre is kortárs ősbemutatók, zenés- és prózai produkciók és táncelőadások várják a közönséget.

Barnák László főigazgató elmondta, a műsor összeállításakor a megszokott műfaji sokszínűségre és a színvonalas kikapcsolódás biztosítására törekedett a művészeti tanács. A Szegedi Nemzeti Színház missziójának tekinti a kortárs ősbemutatók létrehozását a klasszikusok színpadra állítása mellett, az új évadban pedig az operakedvelő közönség is több produkcióból válogathat: a két operabemutató mellett két koncertszerű opera is műsorra kerül.

Az előbérletezési időszak május 13-án indul; az első 50 bérletvásárló páros jegyet kap a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri Ajándékkoncertjére.

A részletes műsorterv és bérletezéssel kapcsolatos információk a Szegedi Nemzeti Színház oldalán olvashatók.

A zenés évadbejelentőn a színház művészei közül Ács Petra, Ferenczy Orsolya, Máthé Beáta, Polák Ferenc (e.h.), Rédei Roland, Szélpál Szilveszter, Szívós László és a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara szórakoztatta a nézőket, akiket az egész társulat nevében biztosítottak arról, hogy mindannyian fáradhatatlanul dolgoznak azon továbbra is, hogy a 2024/25-ös évadban is a Szegedi Nemzeti Színház legyen a nap fénypontja.