tiszatáj | 2022. június 28.

Junior blogger kerestetik

A THEALTER blog jr. kritikusműhelyébe idén is várjuk a színházi írás iránt érdeklődő és azt gyakorló fiatalok jelentkezését, akik szívesen tudósítanának a fesztivál előadásairól, a szakmai beszélgetések értő és kíváncsi résztvevői lennének, emellett pedig szívesen megismerkednének a legrégebbi hazai nemzetközi előadó-művészeti fesztivál működésével. 

Az idén kilencedik évfolyamába lépő blog jr.-t azért hoztuk létre 2014-ben, hogy a fesztiválon látott előadásokról nézők és alkotók azonnali, szakmai visszacsatolást kapjanak. A blog jr. alapító szerkesztője, a junior bloggerek koordinátora Jászay Tamás, a Revizor – a kritikai portál főszerkesztője, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének egyetemi adjunktusa. A 2021-es kritikusműhely írásai itt olvashatóak, a korábbi évek írásai a THEALTER archívumából visszakereshetőek.

A kritikusműhely időpontja: 2022. július 29 – augusztus 6. THEALTER, Szeged

JELENTKEZÉS a kritikusműhelyre 2022. július 15-én éjfélig a [email protected] e-mail címen, egy rövid bemutatkozással és motivációs levéllel. Előnyt élveznek azok, akik egy megjelent vagy még nem publikált színházi tárgyú írásukat is csatolják a jelentkezésükhöz. 

A részvétel ingyenes, a résztvevőknek szükség esetén szállást biztosítunk (egyetemi kollégium háromágyas szobáiban), az előzetesen egyeztetett előadásokra ingyenes belépőt adunk. Elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akik a kritikusműhely teljes időtartamában jelen tudnak lenni.

Maximális létszám: 6 fő.