tiszatáj | 2022. május 8.

Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

15 bemutató, köztük ős- és magyarországi bemutató, világsikerek, klasszikusok, opera- és balett-előadások, valamint minden korosztály számára könnyed kikapcsolódást ígérő produkciók várják a nézőket a Szegedi Nemzeti Színház 2022/23-as évadában. Május 9-től június 10-ig kedvezményes áron válthatók, illetve újíthatók meg a bérletek.

Remek hangulatú zenés műsor keretében jelentette be a Szegedi Nemzeti Színház a 2022/23-as évad programját. A Reök-palota előtt megtartott eseményen fellépett Vajda JúliaMáthé BeátaKónya KrisztinaGömöri KrisztiánSzélpál Szilveszter és Szívós László, közreműködött Dinyés Dániel.

„Következő évadunk repertoárjának összeállításánál arra törekedtem, hogy minél szélesebb palettáról válogathassanak nézőink. A műfaji sokszínűség mellett továbbra is a magas színvonalú, értéket hordozó produkciók megvalósítása a legfontosabb cél. Országosan elismert rendezők érkeznek hozzánk az új évadban is, köztük többen már sikeresen dolgoztak együtt társulatunk művészeivel. Mind olyan alkotók, akik az örök emberi dilemmákat, vágyakat, problémákat feldolgozó színpadi műveket a környezetünkre reflektáló frissességgel dolgozzák fel, gazdag szellemi és lelki feltöltődést kínálva az érdeklődő közönségnek” – mondta Barnák László főigazgató.

Fontos információ a közönségnek, hogy a 2021/22-es évadra meghirdetett ideiglenes bérletkonstrukcióban megváltott bérletes helyek megszűnnek. A 2019/20-as évad bérlői számára akkori helyeiket az új évad előbérletezési időszakának végéig (május 9.-június 10.) fenntartja a színház. A 2022/23-as évadra szóló bérletek június 10-ig kedvezményes, augusztus 15. és október 15. között pedig emelt áron vásárolhatók meg. A nem értékesített, illetve a vételi szándékkal nem megerősített helyek foglalásai június 10. után automatikusan törlődnek.

További információk: www.szinhaz.szeged.hu