tiszatáj | 2023. szeptember 28.

Kutatók éjszakája 2023

Csaknem 200 helyszínen várják a tudomány iránt érdeklődőket

Idén mintegy 2600 programmal várják a tudomány iránt érdeklődőket szeptember 29-én és 30-án, a Kutatók éjszakáján, az ország legjelentősebb tudományos fesztiválján.

Forrás: Kutatók Éjszakája honlap

A Szegedi Tudományegyetem közel 400 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor nem látogatható helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen mintegy 500 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, bemutatók, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig! Minden program ingyenes!

Az SZTE programjait összegyűjtő mobilapplikáció segít az este megtervezésében. Az SZTE Kutatók Éjszakája mobil alkalmazás az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információi mellett (leírások, időpontok, helyszínek, előadók) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listában való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android, illetve iOS 11 és 12 rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play és App Store áruházakból ingyenesen letölthető. Az SZTE programjai itt találhatók.