2023. október 1. - november 30.

Őszi Művészeti Hetek kezdődnek októberben Békéscsabán

Október 1-jén kezdődnek Békéscsabán az Őszi Művészeti Hetek, amelyek programjaira november végéig várják a közönséget.

Forrás: Tourinform / Békéscsaba

A fesztivál keretében 20 eseményt rendeznek, az összművészeti programok között lesznek ingyenesek és fizetősek is. Rendhagyó módon nem csak a Csabagyöngye Kulturális Központ főépületében lesznek előadások, a Zenei Ifjúsági Találkozó (Zenit) részeként – amelyet október 28-án és 29-én rendeznek – a Munkácsy Emlékházban, sőt a piac újonnan épült részén is találkozhatnak a járókelők fellépőkkel.

A rendezvénysorozat október 1-jén a Budapest Klezmer Band és Szinetár Dóra közös koncertjével veszi kezdetét. Október 6-án az Esti Kornél; 11-én Geszti Péter lép fel Váczi Eszterrel. A “keményebb” zene kedvelőit október 22-én a P. Mobil, a Pokolgép és a Radar; november 4-én az Ossian; november 17-én pedig a Road várja.

A koncertek mellett kiállítások és egyéb előadások is lesznek: október 9-én Fodor Zsóka és Oszvald Marika Összezárva című közös előadására; november 15-én a Grecsó fivérek (Grecsó Krisztián író, költő és Grecsó Zoltán táncművész) közös estjére várják az érdeklődőket; november 22-én Zorán ad koncertet.

A szervezők fontos célja, hogy helyi tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget adjanak, így október 7-én ToBenZo-, november 3-án pedig Jimmy and the Mustangs-koncert lesz látható.

A fesztivált november 30-án a Filharmónia Anima Musicae előadása zárja.

A részletes programkínálat a www.csabagyongye.com oldalon található meg.