tiszatáj | 2013. szeptember 28.

Hodworks: Pirkad

A Hodworks legfrissebb produkciójában a test, a meztelen test játssza a főszerepet. Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége” […]

2013. szeptember 30. hétfő, 19.30

előadók: Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba, Marcio Canabarro
zene: Mizsei Zoltán, Sőrés Zsolt Ahad
konzulens: Szabó-Székely Ármin, Marco Torrice
fény: Dézsi Kata
koreográfia: Hód Adrienn

„Engem a próbák folyamán mindig azok a mozdulatok érdekelnek, amikről nem tudom eldönteni, mit is látok voltaképpen.”
(Hód Adrienn)

A Hodworks legfrissebb produkciójában a test, a meztelen test játssza a főszerepet. Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége”. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást. Előítélet-mentes, szabad, radikális testkutatás.

Hód Adrienn 2007-ben alapította a Hodworks Társulatot, amelyben állandó tagok mellett meghívott művészekkel működik együtt. Az elmúlt években számos külföldi ösztöndíjat nyert, koreográfiái pedig mind itthon, mind külföldön sikert arattak. Legutóbb 2012-ben nyerte el a társulat a hazai kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére alapított Lábán-díjat a Basse danse című előadásukért. Hód Adrienn alkotómunkája mellett a Budapest Kortárstánc Főiskola tanára, improvizációt tanít.

www.hodworks.hu

Korlátozott nézőszám!
Csak 18 éven felülieknek!

HODWORKS: Dawn (trailer) from zolimely on Vimeo.

MASZK Őszi Kollekció – 2013. szeptember
színház, tánc és irodalom a Régi Zsinagógában
ALTERRA – Kortárs Előadóművészeti Központ
Szeged, Hajnóczy u. 12.

Információ, jegyelőjegyzés:
MASZK Egyesület (Szeged) * Tel./fax: (62) 312-303 * [email protected]
www.maszk.hu * www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga