Héthatár: itt a környezettudatos művészeti fesztivál

Házasítsd a dombok ölelésében fekvő, nyárillatú mesebeli nógrádi falut a magyar művészet jeles képviselőinek bemutatkozásával, finom ételekkel és kézműves termékekkel, s máris megtudod, milyen lesz a IV. Héthatár Művészeti Fesztivál. A kicsiket egyebek mellett játszóházzal, a felnőtteket komolyzenével, színházi előadással és irodalmi élményekkel is várják.

A Guttenberg Pál Népfőiskola is kihasználja a járványcsendet, s július 10-én a Nógrád-megyei Terényben megrendezik immár hagyományosnak mondható művészeti fesztiváljukat, amely az előző években is számos érdeklődőt vonzott. Nem csoda, hiszen minden korosztálynak kínálnak csemegéznivalót. A rendezvény idén a tehetséggondozásra fekteti a hangsúlyt, így a színpadon számos fiatal művésszel találkozhatunk, különböző művészeti ágak tehetséggondozó műhelyei, iskolái mutatkoznak be. A szellemi töltekezés mellett gasztronómiai különlegességek kóstolására is lesz lehetőség, ezúttal is helyi finomságok kerülnek terítékre. A szervezőknek igen fontos a környezettudatosság, így csak is olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyekből lebomló hulladékok keletkeznek.

A IV. Héthatár Művészeti Fesztivál részletes programja: 

13.00 óra: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elmúlt években végzett diákjainak komolyzenei koncertje

14.15 óra: harcművészeti bemutató; a Balassagyarmati Karate SE, Takács Csenge ifjúsági Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok, magyar bemutatója

15.00 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhely: Fiatal Írók Szövetségének bemutatkozása (Tóth-Czifra Júlia, Katona Ágota, Margetin István)

16.15 óra: A pásztói Muzsla Néptáncegyüttes fellépése

17.30 óra: Ifjúsági Művészeti Alkotóműhelyek bemutatkozása Balogh Eszter és Pintér Szilvia vezetésével: CsillagFröccs zenekar, GNM Tinitanoda, SZ.I.A. Színház

18.45 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhelyek: Előretolt Helyőrség Íróakadémia (Bék Timur, Polgár Kristóf, Szilágyi Zsófia Emma, moderátor: Lőrincz P. Gabriella)

20.00 óra: Jamese zenekar koncertje

Műsorvezető: Deák Alexandra, a Nemes-Nagy Ágnes művészeti gimnázium hallgatója, az Orpheusz Kiadó és a Guttenberg Pál Népfőiskola „Csikófogat” tehetséggondozó műhelyének tagja.