tiszatáj | 2018. szeptember 19.

Fényfestéssel nyílik a 23. Őszi Kulturális Fesztivál

Öt héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várja az egyetem és Szeged közösségét a 23. Őszi Kulturális Fesztivál. A programsorozat kínálatában komoly- és könnyűzenei hangversenyeket, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi-közéleti beszélgetéseket is találunk. A fesztivál október 1-jén látványos fényfestéssel nyílik.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája huszonharmadik alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. Az október 1-jétől november 10-ig tartó rendezvénysorozat keretében az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

Idén 5 héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várják az érdeklődőket. A színvonalas összművészeti fesztivál kínálatában komoly- és könnyűzenei hangversenyeket, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi-közéleti beszélgetéseket is találunk. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A műfaji sokszínűség mellett másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés.

A rendezvénysorozat fontos szerepet tölt be Szeged kulturális életében, ezt mutatja, hogy az Európai Bizottság a kultúra és kreativitás városai felmérésében – amely a kontinens 168 települését gyűjti össze – külön kiemelte az egyetem őszi és tavaszi fesztiválját.

A programsorozat megnyitóját 2018. október 1-jén 18 órától tartják az SZTE Rektori Épületben. Az érdeklődőket Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti, a megnyitón közreműködik Hart Gábor egyetemi hallgató. Az épület átriumában ekkortól látható Csákány Lóránt orvostanhallgató fotókiállítása is. A megnyitót követően 19 óra 30 perctől látványos fényfestéssel várják a résztvevőket a Dugonics téri épület előtt. Egy színes egyetem színes programsorozata veszi kezdetét ezzel a különleges vizuális élménnyel.

SZTEinfo

A részletes program itt elérhető.

A 23. Őszi Kulturális Fesztivál programfüzete itt letölthető.