MTI | 2023. november 20.

Idei utolsó Múzeum+ estjét tartja meg a Nemzeti Galéria

2023. NOVEMBER 22.

Idei utolsó Múzeum+ estjét tartja meg november 22-én a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), ahol az intézmény két új, nagyszabású időszaki tárlatát is láthatja a közönség.

Magyar Nemzeti Galéria honlapja/ Komoroczky Addikció

Az évzáró Múzeum+ esten a TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001), valamint a Budapest. Az első aranykor. Sztereoképek és képeslapfotók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből (1903-1912) című kiállítások is 22 óráig látogathatók — közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Galéria.

A TechnoCool kiállításban Petrányi Zsolt kurátor és Csepelyi Adrienn író, újságíró tartanak rendhagyó tárlatvezetéseket, és a múzeum állandó gyűjteményét is vezetett sétákon ismerhetik meg az érdeklődők.

A frissen nyílt, Budapest. Az első aranykor című fotókiállításban Virágvölgyi István kurátor és Winkler Nóra művészeti menedzser szubjektív budapesti sétára várja az érdeklődőket, míg Török Andrással, a Fortepan menedzserével, a Budapest könyv szerzőjével Fónagy Zoltán történész és Bellák Gábor művészettörténész beszélget a főváros titkairól.

Az este hangulatát DJ Crimson, DJ Mintaka és DJ Longman biztosítja, a kreatív alkotásra vágyók pedig különféle kollázsokat készíthetnek a 90-es évekből inspirálódva.

A Múzeum+ programon ezúttal is gasztronómiai különlegességekkel, borkóstolóval és Big Ben teaházzal várja közönségét a múzeum.


Magyar Nemzeti Galéria honlapja / Braun András Szöveges feladat

Magyar Nemzeti Galéria honlapja / Ravasz András Relax