Tiszatájonline | 2022. szeptember 20.

2022. szeptember 27.

Veszprémi Szilveszter kötetbemutatója a Jazz Kocsmában

VESZPRÉMI SZILVESZTER: HELYEK, AHOL RÁM ÖRÖM VÁR

KÖTETBEMUTATÓ BESZÉLGETÉS
Veszprémi Szilveszter első kötete egy 21. századi legkisebb királyfi története, akinek a versek beszélőjeként sikeresen ki kell állnia a próbákat. Először is szembenézni azzal, honnan jött, kik a szülei és milyen a viszonya velük, aztán meg kell küzdeni az összes sárkánnyal, amivel csak találkozik. Célja, hogy megtalálja a saját útját egy másik birodalomban anélkül, hogy megtagadná a múltját. Egyszerre gyerek és felnőtt, magányos és társas lény, vidéki és városi ember, de mindenek felett egy önmagát az élet minden területén kereső költő a felnövés kérdésekkel teli, de teljességében megélt éveiben…

Időpont: 2022. szeptember 27. kedd 20:00
Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.
Facebook-esemény megtekintése >>> 

Veszprémi Szilveszter első, Helyek, ahol rám öröm vár (Prae Kiadó, 2022) című kötetének szegedi bemutatója a Jazz Kocsmában. A szerzővel és a kötet szerkesztőjével, Péczely Dórával Borbíró Aletta beszélget. Zene a távolból: Ferencz Hedvig.

„Veszprémi Szilveszter nemcsak hogy évek óta Szegeden tevékenykedő alkotó, de a Jazz Kocsmában működő Törzsasztal Műhely tehetséggondozásban is érdekelt művészeti csoportosulásának visszajáró, oszlopos tagja. Ilyen értelemben a közösség szeme előtt történt meg valami csodálatos: kötetes költő vált egy pályakezdőből, aki immár a maga tapasztalatait és versbe foglalt világlátó történeteit adhatja át és vissza az újonnan érkezőknek. Öröm, hogy vannak helyek, ahol az megtörténhet, és különösen az, hogy éppen itt, a törzshelyen láthatjuk debütálni ezt a várva várt kötetet.”

Vizuál: Höffler Norbert