tiszatáj | 2022. május 11.

2022. május 16.

Láng Orsolya kötetbemutatója a Jazz Kocsmában

TÖRZSASZTAL MŰHELY PROGRAMSOROZAT

KÖTETBEMUTATÓ
Láng Orsolya 1987-ben született, Erdélyben nőtt fel. Előbb grafikát, majd filmrendezést tanult, aztán animáció szakon mesterizett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Jelenleg is ott doktorandusz. Azon szerencsések közé tartozik, aki hobbijainak hódolhat, ebből a hódolatból számos könyvillusztrácó és négy saját kötet született (Tejszobor, Bordaköz, Pályamatricák, Személyes okok).

A szerzővel Ferencz Hedvig beszélget. Zene: Héjja János.

Időpont: 2022. május 16. hétfő 20:00
Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.
Facebook-esemény megtekintése >>>

Láng Orsolya Személyes okok című verseskötetének bemutatója.

A szerzővel Ferencz Hedvig beszélget. A dallamtapadásról Héjja János gondoskodik. 


SZEMÉLYES OKOK (Prae, 2021)

Láng Orsolya verseiben beszélgetés van. Nem kell hallgatóznunk, a személyes okok ránk céloznak. De végül megosztható-e az együttlét? A szeretetünk, a két törött felünk, a pontos tévedések, a lábon kihordott meghittség, a szénfekete bírvágy, a csontfehér gyász? Képes-e legalább a költészet visszanyerni belőlük valamit? Talán igen. Mert a beszélgetés nem összefoglalása a napnak, nem a terveink leltárja, nem felgöngyölített szőnyeg. Minden valódi beszélgetés titkos élet, benne a Másik által színről színre ismerjük fel: önmagunkat. Átlátunk, ahogy Hans Castorp madame Chauchat testén. Az elveszített időt pedig mintha éppen azzal menthetnénk meg, hogy a sétánkba – amikor gyalog előztük az éjszakai járatot – belereggeledik. Persze az ilyen fontos beszélgetések alkalmával is kénytelenek vagyunk tudni, hogy apró dolgainkban – hiába vigyázunk rájuk – beépített elévülés van, az átmenetik ködös ideje. Próbálunk úgy élni, hogy történet legyünk. (Fehér Renátó)

LÁNG ORSOLYA

1987-ben született, Erdélyben nőtt fel. Előbb grafikát, majd filmrendezést tanult, aztán animáció szakon mesterizett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Jelenleg is ott doktorandusz. Azon szerencsések közé tartozik, aki hobbijainak hódolhat, ebből a hódolatból számos könyvillusztrácó és négy saját kötet született (Tejszobor, Bordaköz, Pályamatricák, Személyes okok).

FERENCZ HEDVIG

1998-ban született Kézdivásárhelyen. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem alkalmazott irodalomtudomány mesterszakát végzi, emellett irodalmi és színikritikákat, valamint szépprózát ír, ezeket és másokét pedig a Törzsasztal Műhelyben szedi szét. Mikor épp nem Erdélyben van, akkor Szegeden él és biciklizik. A 20. századi és kortárs magyar irodalomról, erdélyi irodalomról és kortárs színházról gondolkodik, ebben pedig nemcsak tanulmányai, de a hosszú buszutak is segítik.

HÉJJA JÁNOS

1983 decemberében született Hódmezővásárhelyen. Foglalkozása szerint képzőművész, és ezt is tanítja. Ennek ellenére az utóbbi 10 évben inkább gitározik, zenét szerez. Alapítója a geometro zenekarnak, valamint tagja a projekt 333 nevű zenei formációnak, van saját triója, és még számos egyéb zenei projektben vett részt. A koncertezésen kívül részt vesz művészeti workshop-okon, irodalmi, színházi és filmes rendezvényeken is szokott zenélni, együttműködik több civil szervezettel. Kedvenc helye a Jazz Kocsma Szegeden.


Vizuál: Tar Brigitta

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp