tiszatáj | 2023. március 23.

Ma lenne 46 éves Kabai Lóránt

el sem kezdett versek

KABAI LÓRÁNT

25

… / … / … / …a hol- /

 don nem férünk el, … / … 

széjjelrágott szimbólum. most máshonnan. lunáris rettenet. a szív kihagy, az ember feje tévedéssel, rossz döntéssel tele; van, aki szerint a holdon sosem járt ember, hiszen túl kicsi ahhoz, hogy rálépjünk, míg más pedig nem arcot, hanem angyalalakot lát a teliholdban — pontatlan mondatok a lényeg körül. relatív valóságtartalom. hamisítatlan, ornamentikus romantika. családi kör. horizont. 

36

… / … // … / … / … // 

… / … / … / … / …igen, de //

 nem; … / … / … / … / … / … / … 

kényszerített perspektíva. ínyenc pusztítás. margóvágó. észszerű skizofrénia. sehová nem vezető incidenciák. szükséges külsőségek. a tagadási fázis „trükkös”, nem csak mert többször visszatér, mint holmi „találékony művészet” — izolált szív, tünetmentes tűréshatár; kidolgozhatom a tökéletlenséget. dühöngő paradoxonok. álmatag pályarezonancia. optimista nihilizmus. vogon líra. antikolt borzalom. szenveteg mosoly. várom, hogy rezegjen a csészém. 

31

… / … / … / … // … / … / … / … // 

… / … / …bátor, // aki nem tudja visszahozni… / … / …

hidegzár. melanoheliofóbia. állítólag. a félelem erősíti az elmét. hitvány vigasz. szabványtalanítás. csak néztem, nem ámulok, sehol sem leszek — sejti is mindig „a gondviselés”; még hogy az idő!, még hogy megoldja! hegcső. szűkkeblű akarattömeg. ingermegvonás. és. mentális beültetés. pszichoszomatikusan fázni. mi hiányzik. 


(Megjelent a Tiszatáj 2022. októberi számában)


Kép forrása: Facebook