tiszatáj | 2022. szeptember 8.

2022. szeptember 15.

Deres Kornélia BOX című kötetének bemutatója

TÖRZSASZTAL MŰHELY PROGRAMSOROZAT

KÖTETBEMUTATÓ BESZÉLGETÉS
5 évvel a nagy sikerű Bábhasadás után Deres Kornélia újabb szép és bátor verseskötetet hoz. A külföldön is ismert szerző a kultúra számtalan területén aktív: egyetemi oktató, szerkesztő, kutató, íróműhelyek vezetője. Most ismét megmutatja mély műveltségét és sötét humorát…

Időpont: 2022. szeptember 15. csütörtök 20:00 
Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.
Facebook-esemény megtekintése >>> 

Deres Kornélia BOX című kötetének bemutatója.

A szerzővel Szutorisz Szabolcs beszélget. Villanygitáron közreműködik: Fakan Csaba.  

BOX (Jelenkor, 2022)

5 évvel a nagy sikerű Bábhasadás után Deres Kornélia újabb szép és bátor verseskötetet hoz. A külföldön is ismert szerző a kultúra számtalan területén aktív: egyetemi oktató, szerkesztő, kutató, íróműhelyek vezetője. Most ismét megmutatja mély műveltségét és sötét humorát. Milyen a BOX? Kemény. Nemes és nagy. Tele van élettel. Többszólamú, komplex. Nyugtalanító, Bosch-festményeket és Jung archetípusait idéző, felforgató képei sokáig velünk maradnak. Itt a sejt-emlékezet, a családi rendszer és a társadalom mérgező struktúrái egymásba íródnak. Aztán jön a tisztítótűz. És a harc. Mert a könyv segít, hogy leszámoljunk. Csak az olvasón múlik, hogy a vége kiütés lesz-e.

DERES KORNÉLIA költő, színháztörténész, az ELTE oktatója. Verseit nemzetközi és hazai folyóiratok közölték, szépirodalmi szövegeit számos nyelvre lefordították. A Negyed folyóirat szerkesztője, az Amper Műhely vezetője, a Szépíró-díj kurátora. Legutóbb megjelent művei: BOX (versek, Jelenkor, 2022), Besúgó Rómeó, meglékelt Yorick: dokumentumszínház, újrajátszás és az archívumok felnyitása (monográfia, Kronosz, 2022).

SZUTORISZ SZABOLCS szerkesztő, programszervező, a Törzsasztal Műhely alapítótagja, a Tricikli Fesztivál egyik főszervezője. Alulról építkező közösségi projektek, tervezetlen utazások és nyugalmas főzések éltetik.

FAKAN CSABA lelkes amatőr: fotózik, videózik, gitározik, lemezeket gyűjt. 2006 óta tanít az SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában.

Vizuál: Tar Brigitta

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp