Bemutatták az Apokrif folyóirat nyári számát

Az Apokrif irodalmi folyóirat nyári lapszámának bemutatójával búcsúztatta a nyarat szerda este a Roham Bárban. Megkésve bár, hiszen az időjárás is végre őszt mutat, de annál lelkesebben indult el újra ez a stílusos, fiatalos folyóirat […]

Az Apokrif irodalmi folyóirat nyári lapszámának bemutatójával búcsúztatta a nyarat szerda este a Roham Bárban. Megkésve bár, hiszen az időjárás is végre őszt mutat, de annál lelkesebben indult el újra ez a stílusos, fiatalos folyóirat.

Zsúfolásig telt a budapesti vas utcai Roham bár kis terme a szerdai Apokrif lapbemutatón. A diákszállóban található bárban még a földön is ültek a meghívott a vendégek, és sört kortyolgatva hallgatták az irodalmi folyóirat szerzőinek felolvasását. A nagy melegben igazi felüdülés volt egy ital mellett értékes, néha vicces, néha elgondolkodtató irodalmi alkotásokat hallgatni. Az Apokrif csapata pedig megadta a módját: egy stílusos esten hozta össze a fiatal irodalomkedvelőket.

Nyerges Gábor Ádám a lap főszerkesztője, egyben az est házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket, és továbbra is a színpadon maradva mutatta be az esemény főszereplőit. Kicsit faggatta őket munkásságukról, terveikről majd átadta a stafétabotot, vagy inkább a mikrofont: a közönség ezután öt fiatal író, költő szerzeményeit hallhatta. Sós Dóra megszavaztatta a közönséggel, hogy Natascha Kampusch-ról szóló versének elejét vagy végét olvassa-e fel. A közönség Natascha fogságáról akart inkább hallani, a hangulat így kicsit megváltozott, de Dóra lelkes tapsot kapott. Gál Soma Az aranyfácán tollai című novelláját olvasta fel az újonnan megjelent számból, majd Borda Réka osztotta meg rövid, de csattanós verseit.

Az első blokk zárásaként a Zombori duónak kikiáltott alkalmi társulás jazzt és bluest játszott, ami olyan jól sikerült, hogy a közönség az est végén repetát kért.

A szünet után a hangulat tetőfokára hágott Falvai Mátyás Rendetlenkedtél című novellájának elhangzásakor. Falvai elmondta, volt olyan lap, amely egyházi szoftpornónak titulálta az alkotást. Hiába, az intim témák mindig felvillanyozzák a közönséget. Majd az est zárásaként Evellei Kata új verseit hallhattuk, és kulisszatitkokat is megtudhattunk készülő kötetéről.

Méltón búcsúztatta a nyarat az Apokrif csapata és közönsége ezzel a színes és hangulatos esttel. Várjuk a további Apokrif esteket és lapszámokat, mert mindig kellemes egy jó társasággal és irodalommal lazulni.

Dancs Eszter

[nggallery id=75]