tiszatáj | 2022. március 30.

2022. április 6.

Balla Gergely (Platon Karataev) Partért kiáltó című kötetének bemutatója

RÁOLVASÁS 15.

„»Siet, ki gyorsabb az erdőnél« – írja Balla Gergely a Partért kiáltó című dal szövegében, és már itt megállhatnék, ennél az egy sornál. Letáborozni egy sor mellett, sátrat verni, vizet hozni a forrásról, tüzet rakni. Eltölteni egy éjszakát a tűznél, a lassan elmozduló csillagképek alatt. A Platon Karataev világától amúgy sem állna távol egy ilyen erdei éjszaka […]“
(Győrffi Ákos utószavából)

Időpont: 2022. április 6. szerda 19:00
Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.
Facebook-esemény >>> 

RÁOLVASÁS 15.

Balla Gergely (Platon Karataev) Partért kiáltó című kötetének bemutatója.

A szerzővel Bencsik Krisztina beszélget.

Zenél: Balla Gergely

× × ×

PARTÉRT KIÁLTÓ (Prae Kiadó, 2022)

„Siet, ki gyorsabb az erdőnél” – írja Balla Gergely a Partért kiáltó című dal szövegében, és már itt megállhatnék, ennél az egy sornál. Letáborozni egy sor mellett, sátrat verni, vizet hozni a forrásról, tüzet rakni. Eltölteni egy éjszakát a tűznél, a lassan elmozduló csillagképek alatt. A Platon Karataev világától amúgy sem állna távol egy ilyen erdei éjszaka. Főleg az új lemez, a Partért kiáltó tűnik olyannak, mintha egy ilyen hosszú éjszakát beszélne el. Valaki ül egy erdei tisztáson és nézi a csillagokat. Ilyen egyszerű ez. Végül is minden ilyen egyszerű. (Győrffy Ákos)

× × ×

BALLA GERGELY a Platon Karataev zenekar egyik énekes-dalszerzője. Az együttesnek idén januárban jelent meg az első magyar nyelvű lemeze, a Partért kiáltó, melyhez a Prae Kiadó gondozásában egy különleges dalszövegkötet is készült.

BENCSIK KRISZTINA a szegedi BTK magyar-etika szakán végzett. Olvas, zenél, kérdez, figyel. Bár már nem Szegeden él, Szegedre – és mint exGrandos a Grandba – mégis kicsit haza érkezik. 

× × ×

Borító- és plakátterv: Kicsi Tihamér / shed designs

Helyszíni belépő: 1000 Ft