tiszatáj | 2022. június 1.

2022. június 7.

André Ferenc és Vajna Ádám estje a Jazz Kocsmában

TÖRZSASZTAL MŰHELY PROGRAMSOROZAT

ZENÉS SPOKEN WORD
“A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.” Szerencsére a költészet mellé viszont néha kerül. André Ferenc és Vajna Ádám projektje a légies postrock hangzást ötvözi a spoken word poetryvel – verseik pszichedelikus gitár riffek és meditatív loopok sodrásában tűnnek elő, hogy a végeredmény egy emlékezetes trippé olvadjon össze. Szegeden a produkcióhoz Vajsenbek Péter csatlakozik.

A borítókép László Liza munkája.
Időpont: 2022. június 7. kedd 20:00
Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.
Facebook-esemény megtekintése >>>

AndréVajna × Vajsenbek – zenés spoken word

“A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.” Szerencsére a költészethez viszont néha kerül. André Ferenc és Vajna Ádám projektje a légies postrock hangzást ötvözi a spoken word poetryvel, nem elsőként a világon, de azért nem is túl rosszul. Saját verseiket adják elő pszichedelikus gitár riffek és meditatív loopok sodrásában, a végeredmény egy emlékezetes trip. Az Explosions In The Sky és a God Is An Astronaut kedvelőinek mindenképp ajánljuk, a Kaláka rajongóknak nem biztos, hogy ízleni fog, de egy próbát nekik is megér. Szegeden Vajsenbek Péter is csatlakozik verssel a produkcióhoz. 

×

ANDRÉ FERENC

Költő, slammer, műfordító, szerkesztő. A BBTE doktorandusza. Tudomása szerint eddig két kötete jelent meg, 2021-ben a Visegrádi Irodalmi Alap jóvoltából 3 hónapot töltött Pozsonyban. Nem szereti a megmikrózott kefírt. Szokott még írogatni. Jelenleg nem tudja, hol él.

VAJNA ÁDÁM

Költő, eddig két kötete jelent meg a hazáról és a szerelemről: Oda (Scolar, 2018), egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf (Scolar, 2022). A következő könyve egy új-zélandi ornitológusról fog szólni. Szerkeszti a Hévíz, az Észak és a Versum folyóiratokat, valamint norvégból fordít és doktorit ír a kortárs norvég és magyar politikai költészetről.

VAJSENBEK PÉTER

Vajsenbek Péter (1996) költő, kritikus. Első kötete megjelenés alatt. Szereti a könyveket és a könyvelést.

×

Vizuál: László Liza

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp