Három bemutató a Gyulai Várszínház nyári évadában

Három bemutató is várja a közönséget június 27. és augusztus 10. között a Gyulai Várszínház 51. nyári évadában, emellett népművészeti, dzsessz és blues fesztivál is színesíti a kínálatot.

Július 3-án Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát mutatják be a várszínpadon a grúz David Doiashvili rendezésében, a produkció a budapesti Nemzeti Színházzal közösen jön létre.

Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből készült A hold foglyai című előadás, amelyet Sopsits Árpád állított színpadra. A Gyulai Várszínház produkcióját július 22-én tekintheti meg a közönség a Ladics-ház udvarán.

Az olimpikon magyar vízilabdacsapat és egy szép skót nő fordulatos kalandjairól született az 1930-as években a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjáték, a Gyulai Várszínház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját július 31-én láthatják az érdeklődők a tószínpadon Bagó Bertalan rendezésében – ismertette a programokat Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója kedden Budapesten.

A nyári gyulai évad most is háromnapos népművészeti fesztivállal kezdődik június 27-én, a XV. Körös-völgyi sokadalommal. A július 15-i Népzenei és Világzenei Fesztiválon mások mellett Sebő Ferenc, a Muzsikás együttes, Sebestyén Márta és Balogh Kálmán lép fel. A július 19-i XXIII. Gyulai Vár Jazz Fesztiválon a The Zawinul Legacy Band és a Dresch Quartet, a július 20-i Blues Fesztiválon Sax Gordon, a Luca Giordano Band, Tátrai Tibor, Pribojszki Mátyás és a Kéknyúl Hammond Band is játszik.

A színházi vendégjátékok közül láthatja a közönség az Agota Kristof írásából készült A nagy füzet című darabot a Forte Társulattól, ugyancsak ők adják elő Arany János klasszikusát, a Toldit. A beregszászi színház Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabját mutatja be Vidnyánszky Attila rendezésében. A Vígszínház előadásában a Popfesztivál 40 című előadás, a József Attila Színház vendégjátékában a Munkácsy, a festőfejedelem című musical szerepel a repertoárban. A programokat kiállítások, kortárs magyar felolvasó színház, tánc- és bábelőadások is színesítik.

A nyári évad fókuszában a X. Shakespeare Fesztivál áll, amelyet július 3. és 13. között rendeznek.

MTI

Címkék: