Elkészült a Leányvásár Dóm téri bemutatójának szereposztása

Nagy Ervint, Schell Juditot, Hegedűs D. Gézát és Keresztes Tamást is láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első produkciójában, Jacobi Viktor Leányvásár című operettjében […]

Nagy Ervint, Schell Juditot, Hegedűs D. Gézát és Keresztes Tamást is láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első produkciójában, Jacobi Viktor Leányvásár című operettjében.

A darabot Gothár Péter rendezésében, új szöveggel és friss, a hagyományokhoz hű, ám a művet frappánsan átalakító koncepcióval láthatja a közönség július 5-től – tájékoztatta az MTI-t Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense.

A produkció stábja kizárólag a Dóm téren dolgozik együtt, a művészek máshol közös produkcióban nem láthatók. Gothár Péter anyaszínházából, a budapesti Katona József Színházból válogatott be több színészt is a darabba, de érkeznek szereplők a Vígszínházból és a Budapesti Operettszínházból is. Tom Miggles-t Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat, Lucy Harissont pedig Bordás Barbara kelti életre. Az ütődött Rottenberg gróf bőrébe Keresztes Tamás bújik, Bessy Kiss Diána Magdolna, a polgármester Hegedűs D. Géza lesz, és Kocsis Gergő is feltűnik a színpadon.

Az előadás koreográfiáját a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás álmodja színpadra, a díszletet Gothár Péter tervezi.
A Dóm téri operettjátszás 2005-ben a Csárdáskirálynővel lépett a forradalmi megújulás útjára: a poros színpadi elgondolásokat felváltották a kortárs, fiatalos kiállítású produkciók. A nézők azóta rajonganak az új művészeti koncepcióért.

Gothár Péter szerzőtársaival, a népszerű költővel és számos klasszikus dráma „újrafordítójával”, Varró Dániellel, illetve Vinnai Andrással teljesen új komikus szituációra épít, ehhez formálva a darab szövegét is. Az egész előadáson végigvonuló, fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, amely számtalan kacagtató helyzetet szül és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi.

A közönség a kedvenc dalokat, így a Kettecsként és a Gilolót természetesen eredeti szöveggel, változatlanul hallhatja a közönség – közölte a sajtóreferens.

MTI 2013. április 12., péntek 9:43