Kedves Olvasónk!

Mint talán tudják, lapunk, a Tiszatáj irodalmi folyóirat 2012-ben a 66. évfolyamába lépett. Az elmúlt időszakban figyelmes olvasóink egy olyan lassú megújulási folyamatnak lehetnek tanúi, melynek során a lap eddigi hagyományainak megőrzése (értékközpontúság, [irodalom]politikai semlegesség, Kárpát-medencei szemlélet- és gondolkodásmód) mellett egyre több figyelmet fordítunk a világirodalomra és a fiatal irodalmár generációra is.
Most a megújulási folyamat egy újabb állomásához érkezett, immár az interneten is olvasható lapunk. Az új felület természetesen némileg más tartalmat is kíván. Az online változat irodalmi anyagában elsősorban a nyomtatott lap anyagára támaszkodik, de határozott nyitást hajtunk végre a társművészetek (színház, képzőművészet, zene, film) felé. A Tiszatájtól eddig sem volt idegen ez, hiszen korábban is közölt művészeti írást lapjain, de most élve az új média nyújtotta lehetőségekkel,  frissebbek, naprakészebbek tudunk lenni. Szeretnénk bemutatni Szeged és a régió, a Dél-Alföld illetve a határmenti területek kulturális életét az európai értelemben vett regionalitás szellemében.
Szeged városáról a „napfény városa” epitheton ornans  után másodikként az „egyetemi város”  jut eszébe mindenkinek. Ezért is érezzük szükségét annak, hogy a városi kulturális események mellett az egyetemi rendezvényekről, programokról is számot adjunk. Az egyetem lapjának, a Szegedi Egyetemnek a szerkesztőségével igyekszünk együttműködni, hogy bemutathassuk az ország egyik legnagyobb egyetemének kulturális értékeit is.
Kérjük, legyen kísérőnk ezen az izgalmas úton!
A szerkesztők
Címkék: