Fb.-jegyzetek

MÉG EGYSZER A NÉMET MEGSZÁLLÁSI EMLÉKMŰRŐL

A vidéki zsidók deportálásának napjaiban Bethlen István Horthyhoz írott levelében a Sztójay-kormány azonnali eltávolítását sürgeti. „A harmadik feladata az új kormánynak az lenne, hogy véget vessen annak az embertelen, ostoba és a magyar jellemhez nem illő kegyetlen zsidóüldözésnek, amellyel a jelenlegi kormány a magyar nevet bemocskolta a világ szemében, és amely a legfertelmesebb korrupció, rablás és tolvajlásnak vált kútforrásává, és, amelybe, sajnos, a magyar intelligenciának is tekintélyes része belesodródott. Ezt a szégyenfoltot jó hírnevünkről letörölni már aligha lesz lehetséges, de véget kell vetni ezeknek a barbárságoknak, mert különben maga a keresztény magyar társadalom fertőződik meg gyógyíthatatlanul.”

*

A magyar rendőrség elfogta és összegyűjtötte a zsidókat, és Ferenczy László közvetlen utasítására vagonba terelték őket. Hadd tegyek itt egy kis kitérőt: Ferenczy régi földbirtokos család sarja. Egyszer meghívott a birtokára, ahol tábortűznél szalonnát és hagymát sütöttünk, ehhez saját borát ittuk. Azóta olvastam, hogy 1945 után felakasztották.
Sohasem láttam személyesen, amint a zsidókat bevagonírozzák. Ez apróság volt számomra, nem volt erre időm. A munka s az ezzel járó felelősség teljes egészében a magyar csendőrségre hárult, ha jelen lettem volna, az a magyarországi ügyekbe való beavatkozásnak minősül. Végül is Magyarország önálló állam volt, bár voltak bizonyos megállapodásai a Német Birodalommal. (A. Eichmann)

*

Ego
2014. február 5. szerda
2011 óta a zsidóság is egy hivatásrend, mint a pedagógusok, a fegyveres szervezetek stb. Orbán nagyon nem bírja a sokféle véleményt, ezért amit csak lehet, dobozokba, hivatásrendekbe gyömöszöl bele, és egyre több doboz sorakozik a polcán. Mindegyik dobozba ő adagolja a táplálékot és az oxigént.
Ha a dobozlakók nem úgy viselkednek, ahogyan akarja, lecsavarja a táplálékot és/vagy az oxigént. Az éhezés pedig szépen szétválasztja a dobozlakókat olyanokra, akik kitartanak valami mellett, és olyanokra, akik mindenáron túl akarnak élni és ezért az elvárt viselkedést produkálják. Az engedelmesek a túlélés érdekében nekiesnek az engedetleneknek, és a doboz egészének érdekeire hivatkoznak, amit szerintük az engedetlenek veszélyeztetnek. Fel sem merül bennük, hogy a probléma nem a másik vélemény, hanem a doboz maga.
Aki egyszer bement a dobozba, annak vége, a dobozban csak engedelmeskedni vagy elpusztulni lehet. Az engedetlenekkel maga a többi dobozlakó fog elbánni, semmi szükség látványos és kényelmetlen külső erőszakra.
Minden dobozlakó vagy potenciális kápó, vagy potenciális áldozat.
Láttunk már ilyet.
A mai hatalom elődei tették ezt a mai zsidók elődeivel.
És láttuk, hová vezetett.
Állítólag Einstein mondta: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” (Őrültség: ha ugyanazt újra és újra megtesszük, hátha legközelebb más lesz az eredmény)

*

politikus a képernyőn
rózsaszín malackacsók lengedeznek a tyúkmell magasában, a seggluk-szájból kiömlő kisszista-keresztény-kriptonáci hadovát habarják ragyogó avarrá

*

…Az a kis tanulólány a kaposvári étkezdében: úgy teszi eléd a tányért, evőeszközöket s a vizeskancsót, olyan gondosan-figyelmesen, olyan lágy, gyerekes sóhajokkal –, mint a szűz, aki áldozatkészen, elszántan a férfi mellé szökik a forró paplan alá.

*

Természetem: akár a medúzáé. Áttetsző vagyok, lebegek, mintha nem is lennék, áramlatok, a mélység nagy rengései sodornak, a fény és a tenger összes művei megvannak bennem, és veszélyes is vagyok, persze, – mérgeim gyűlnek, sűrűsödnek.

*

a jelenkor gonosz dialektikája:olyan nehezen küzdi át magát az ember a hétköznapokon, hogy nem marad energiája (kedve, életereje, fölöslege) a politikában és az ún. közéletben zajló folyamatokra figyelni, ( ugyanezért képtelen szolidaritását kifejezni és megszervezni a többi nyomorult iránt ), ettől válik még inkább és végletesen kiszolgáltatottá,( hiszen ez az állapot totális), a „megalázottak és megszomorítottak” minden irányból ezt az ásító magányt és kiszolgáltatottságot érzékelik, ettől valamennyi egyre masszívabban megállapodik saját menthetetlenségében… és így tovább, ad libitum

*

Érdekes:a jelenkor politikailag túlajzott, – gerjesztett közönsége időnként ráveti magát egy-egy színházi (színháznak látszó) produkcióra és gerjedelmei gőzében bármiből képes vallás-pótlékot kreálni, – amelyre mindeddig csak R. Wagner volt képes

*

bekapcsolva hagyták a rádiót, dől belőle – mint disznóból a vér – a sok magyaros nyenyere, – ez engem emlékeztet valamire: 56-ban nyűtték így a sors-szimfóniát

*

jóslások 1996-ból:
bűnözők jelennek meg humanitárius szervezetekben, egyházi intézményekben és legitim kormányokban. sokat nevetnek és közlik a tisztelt néppel, hogy ne csacsiskodjon, higgye el, hogy ehhez is hozzá fog szokni, az új helyzet nem képez számottevő változást és a kedves nép téved, ha azt képzeli, hogy mindez nem a demokratikusan megválasztott államférfiak közreműködésével fejlődött a boldog beteljesülés immár mozdulatlan jelenvalósága felé.

*

„Hogy lesz állami garancia a nyugdíjakra. Nem lett. Épp ellenkezőleg: a nyugdíjjárulékot szociális hozzájárulás adóra keresztelték, hogy az államnak ne legyen alkotmányos kötelessége nyugdíjat adni a járulékot egy életen át fizető polgárának. Majd ad az állam, amennyit ad, ne tessék firtatni.”

*

egy biztos: élni abszurd, élni természetellenes, tehát folytonos megaláztatással-megalkuvással jár. van akinek ez tetszik vagy ha nem is, viszonylag derűsen viseli: ezek az élet féltett gyermekei, nagy tömegben, rajokban, csillogva suhannak, mint a szardíniák .

*

Hovatovább mindazok, akik ebben az országban a szellem maradandó alakjainak számítottak, légüres térbe kerülnek, s úgy festenek majd, mint a csillagközi térben kóválygó űrkabin szkafander-öltözetű csontvázai.

*

„Rendezzen vérfürdőt nálunk. Magyarország tárt karokkal  várja!”

*

a végzet egyesekkel kegyetlen játékot játszik: még az úgynevezett optimizmust is megpróbáltatja velük

*

Ráby Mátyás önéletírása
„Magyarország jogrendjével ellentétben állott, hogy a király meggátolja a hivatalnokok csalásait és erőszaktételeit, és az ÁLTALÁNOSSÁ VÁLT VESZTEGETÉSI RENDSZER kiirtásával jövedelmük nagy részétől megfossza őket.”

*

A gazemberek oldalára álltunk … a legpocsékabb nemzet – írja Teleki Pál ún. búcsúlevelében, Horthynak.

Jeles András