XIV. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben

Ma délután megnyílt a Táblaképfestészeti Biennálé, a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye, mely a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja. A színvonalas seregszemlét immár tizennegyedik alkalommal […]

Ma délután megnyílt a Táblaképfestészeti Biennálé, a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye, mely a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja.

A színvonalas seregszemlét immár tizennegyedik alkalommal láthatja a közönség és idén harmadszor biztosít neki méltó helyet a REÖK. Idén is szakmai zsűri döntött arról, a közel négyszázötven beadott mű közül melyeket állítják ki a tárlaton. Ennek eredményeképpen közel 140 mű várja az érdeklődő látogatókat egészen július 15-ig. A zsűri tagjai voltak: Aknay János, festőművész, a MAOE elnöke, Henn László András, festőművész, Ibos Éva, művészettörténész, Dr. Matits Ferenc művészettörténész, a Magyar Művelődési Intézet Képző- és Iparművészeti Lektorátus művészeti főtanácsadója és Sejben Lajos, képzőművész. A megnyitón számos díjat adtak át a felajánló cégek képviselői a zsűri által kiválasztott művészeknek.

Ebben az évben minden eddiginél nívósabb anyagot sikerült beválogatni a tárlatra, hazánk legjelentősebb kortárs alkotóitól. Megtekinthetik többek között Szüts Miklós, feLugossy László, Nádler István, Joseph Kádár, ef Zámbó István, Csurka Eszter, Keserü Ilona, Aknay János, Vojnich Erzsébet és Fehér László alkotásait. A szegedi művészek közül a munkásságukkal már méltán nagy hírnévre szert tett festők képviseltetik magukat a biennálén, így többek közt Henn László András, Pataki Ferenc, Aranyi Sándor, Sejben Lajos.

Olyan kiállítás született tehát, amit érdemes megtekinteni, hiszen aki végigsétál a termeken, az valóban betekintést nyerhet a kortárs magyar képzőművészetbe. Stilárisan is sokszínű tárlatot ígérnek a képek, hiszen a figuratív és nonfiguratív alkotások ugyanúgy megjelennek a biennálén, mint a lírai absztrakt vagy a fotó- és hiperrealista művek.

 

A díjazottak

Cégnév

Díjazott

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Művészeti Főosztálya

Joseph Kádár

Szeged Megyei Jogú Város

Király Gábor

Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.

Lányi Adrienn

OTP Bank Nyrt.

Halmi-Horváth István

Szegedi Vízmű Zrt.

Fischer Balázs

Szerencsejáték Zrt.

Ágoston Lóránt

Hunguest Hotel Forrás

Kalocsai Enikő

Szegedi Paprika Zrt.

Komlódi Judit

REÖK

Fürjesi Csaba

 [nggallery id=29]