Grand Café – Ráolvasás 06. – Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok

KRUSOVSZKY DÉNES:
ÁTTETSZŐ VISZONYOK
KÖTETBEMUTATÓ

Időpont: 2021. június 9. szerda 19:00
Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.
Esemény >>>

RÁOLVASÁS 06.

Krusovszky Dénes Áttetsző viszonyok című kötetének bemutatója.

Moderátor: Purosz Leonidasz

Zene: Török Dénes

A program a Szépírók Társasága támogatásával valósul meg.

× × ×

ÁTTETSZŐ VISZONYOK (Magvető, 2020.)

„Az Áttetsző viszonyok szoft-apokaliptikus világba kalauzolja az olvasót, ahol minden mítosz a banalitás mocsarába süllyedt – a Minótaurosszal való találkozás után a hős visszakapja ruhatári sorszámát, az Olümposzon pedig pornófilm forog. A beszélő rossz időjárási körülmények közepette poroszkál egyik versből a másikba, mint a túlélők McCarthy disztópiájában, persze itt kannibálok helyett legfeljebb kényszeredett születésnapozókkal lehet találkozni. A világ nem elpusztult: devalválódott. A kérdés, hogy mennyire tragikus, sőt egyáltalán tragikus-e mindez? A Ha ilyen lesz a vége jó érzékkel hátsó borítóra emelt felütése szerint: „Az összeomlás előtt kellene megnézni / mindent, csak azt nem tudom, / hogy az összeomlás előtt vagyunk-e még.”

– Purosz Leonidasz: Szoft-apokalipszis × https://tiszatajonline.hu/?p=136462

× × ×

KRUSOVSZKY DÉNES (1982) költő, író, műfordító, a Versum online folyóirat szerkesztője. Legutóbbi verseskötete az Áttetsző viszonyok (Magvető, 2020), de korábban jelent meg regénye is, Akik már nem leszünk sosem (Magvető, 2018) címmel, amiért megkapta a Libri Irodalmi Közönségdíjat.

PUROSZ LEONIDASZ Purosz Leonidasz 1996-ban született Szegeden. Szentes és Marosvásárhely után jelenleg újra Budapesten él. Verset és kritikát ír, kötetei: A városnak meg kell épülnie (FISZ, 2016) Egy férfi sosem hagyja félbe (2019, Magvető).

TÖRÖK DÉNES a szegedi Artur és splitmold formációk tagja, emellett a Gribedli Stúdió alapító hangmérnöke és az SZTE ÁOK Anatómiai Intézetének kutató/oktató munkatársa. Szabadidejében a Grand Caféban barkácsol.

× × ×

Borító- és plakátterv: Kicsi Tihamér / shed designs

Az eseményen becskassza működik.