Tiszatájonline | 2020. december 5.

Benkő Imola Orsolya: Láz

SZÖVEGDISZKÓ – SZÖVEGKLIPEK
A Tiszatáj online és a Homo Ludens Project bemutatja: A Szövegdiszkó egy színházi előadássorozat, pontosabban egy színházi performansz, amelyben az irodalom, az intermédiaművészet, a zene és a film műfaja keveredik. Fúzió, ahogyan ezt említeni szokták, akár ezen lap hasábjain is. Viszont a tél a hópelyhek és jégvirág helyett a karantént hozta el. Újra. Ismét bezártság, ismét korlátozások. Nem állunk le, mondogattuk egymás között, és lett kamera, lett kiaknázatlanná vált színházterem, és lettek lelkes alkotók […]

SZÖVEGDISZKÓ – SZÖVEGKLIPEK

A Tiszatáj online és a Homo Ludens Project bemutatja:

A Szövegdiszkó egy színházi előadássorozat, pontosabban egy színházi performansz, amelyben az irodalom, az intermédiaművészet, a zene és a film műfaja keveredik. Fúzió, ahogyan ezt említeni szokták, akár ezen lap hasábjain is. Viszont a tél a hópelyhek és jégvirág helyett a karantént hozta el. Újra. Ismét bezártság, ismét korlátozások. Nem állunk le, mondogattuk egymás között, és lett kamera, lett kiaknázatlanná vált színházterem, és lettek lelkes alkotók, úgy döntöttünk, hogy szövegklippek formájában fejezzük be a projektet.

Így elkészült az első videósorozat A nők hangja címmel. Számunkra fontos és kedves kortárs, magyar női írókat és költőket kértünk fel, illetve színésznőket, és előadókat, hogy közösen indítsuk el ezt a projektet.  Ugyanis, ha már nekiiramodunk, jöhet hó, fagy, karantén, nincs megállás. Több epizódot tervezünk. Szövegklip sorozatot, különböző tematikában.

Célunk az, hogy a felolvasóesteknek egy újragondolt verzióját készítsük el, és a járvány idején, illetve utána is, versklipek formájában népszerűsítsük kortárs magyar szerzők szövegeit. Az első videósorozatban arra keressük a választ, hogy miért fontos a női hang az irodalomban? Mitől lesz hiteles?

Decemberben a Tiszatáj online oldalán a szegedi vonatkozású női szerzők, Bencsik Orsolya, Benkő Imola Orsolya és Erdei Lilla szövegklipjeit tekinthetik meg az olvasók.

Benkő Imola Orsolya: Láz

Előadja: Major Szilvia és Tánczos Adrienn

Operatőr: Albert Attila, Gazdag Ákos

Vágó: Szilágyi Szabolcs

Fény: Nahóczki Viktor

A hangjátékokat készítette: Nahóczki Viktor

Grafika és performansz: Kovács Gyula András

Rendező: Benkő Imola Orsolya