Törzsasztal Műhely – I. Támogatói Bazár és kötetbemutató a Jazz Kocsmában

I. TÁMOGATÓI BAZÁR és KÖTETBEMUTATÓ

Időpont: 2020. szeptember 28. hétfő 17:00

Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.

Esemény >>>

A Törzsasztal Műhely bemutatja:

I. TÁMOGATÓI BAZÁR és KÖTETBEMUTATÓ

Az idén három éve alakult Törzsasztal Műhely művészeti csoportosulás megköszönve a közösség támogatását, ezúttal egy bazárt állít fel a Jazz Kocsma kertjébe! Könyvek, grafikák, kiállítás meg persze, ahogy mindig, irodalom és zene. Esti fellépők: Gráf Dóra, Szőllőssy Balázs és Jazzszigor. Az eseményen befolyó összeg a műhely jövőbeli munkáját segíti.

Támogatók: Jazz Kocsma, Megálló Közösségi Ház, Somogyi Könyvtár.

17:00 ► Támogatói Bazár
20:00 ► Gráf Dóra és Szőllőssy Balázs kötetbemutatója

🎪 🎪 🎪

SYMPOSION ► Kiadói stand
A Symposion egy szerbiai székhelyű képzőművészeti, zenei, popkulturális, irodalmi-elméleti független kiadó. Kiadványaik között popkulturális antológiák, albumok, konceptkönyvek egyaránt szerepelnek, melyet extrém vizuál áraszt el. Tematikus gondolkodásmódjuk szerteágazó, több kiadványuk analizálja egy láthatatlan, eltűnt generáció traumáit és a jugónosztalgiát, ugyanakkor a Balkán populáris ideológiáival, Közép-Kelet-Európa közhelyeivel, a bűn és az ártatlanság keresztmetszetével, vagy éppen a Marsra utazás megvalósíthatóságával is foglalkoznak, az irónia, a fake, a gúny, a hétköznapi élethelyzetek spontán képépítési technikái segítségével. Kockázatos egy világ, botrányos és nehéz, ugyanakkor vicces, esztétikai határok nélkül, ahol a cenzúra szót még nem fedezték fel és ahol az abszurd kiszorítja az egzisztenciális gyötrelmeket.

20% kedvezmény mindenre!

KÖNYVVÁSÁR ► Törzsasztal stand
A műhely használtkönyv-standjánál kortárs kötetekből, klasszikus és szórakoztató olvasmányokból válogathattok. A gyűjtemény darabjait a tagok, a Megálló Közösségi Ház, valamint a Somogyi Könyvtár ajánlották fel – megvásárlásukkal a műhely munkáját támogatjátok.

PINCEKIÁLLÍTÁS ► Go under!
Fogadjunk, hogy nem is tudtátok, hogy a Jazz Kocsma árnyas kertje alatt egy semiunderground kiállítási tér is rejtőzik! Nem is véletlen, mert most először kerül kihasználásra, a Törzsasztal Műhely képzőművész tagjai és a Symposion grafikusai által. Mivel a helyiségben egyszerre amúgy is csak egy ember fér el kényelmesen, a járványügyi szabályokat is könnyen betarthatjátok. Karanténozzatok képek között!

🎷 🎷 🎷

KÖTETBEMUTATÓ ► Gráf Dóra Környezetismeret és Szőllőssy Balázs A Kilátó Presszóban című kötetének bemutatója.

Gráf Dórával és a Törökországból online bejelentkező Szőllőssy Balázzsal a helyszínen Kollár Árpád beszélget. Lemezpörgetés: Jazzszigor.

Kötetmustra:
Környezetismeret ►https://bit.ly/2ZU7YjV
A Kilátó Presszóban ► https://bit.ly/33L8u56

GRÁF DÓRA
Képzőművész, grafikus, költő. A Környezetismeret című kötet megírása alatt Kelet-Közép-Európa különböző városaiban élt. Most épp szegedinek kezdi érezni magát.

SZŐLLŐSSY BALÁZS
Költő, szerkesztő, jelenleg az Isztambuli Magyar Kulturális Intézet munkatársa

KOLLÁR ÁRPÁD
Költő, műfordító. Szentmihályon él és kapál. Könyveket és gyerekeket gyűjt.

Plakátterv: Vajda Gábor

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp