Jazz Kocsma – Berta Ádám A kígyó feje című regényének bemutatója

BERTA ÁDÁM: A KÍGYÓ FEJE

Időpont: 2020. szeptember 17. 20:00

Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.

Esemény >>> 

A Törzsasztal Műhely bemutatja:

Berta Ádám A kígyó feje című regényének bemutatója.

A szerzővel Orcsik Roland beszélget. A melankolikus gitárzajokért Taskovics Viktóra felel.

A program a Szépírók Társasága támogatásával valósul meg.

A KÍGYÓ FEJE (Cser Kiadó, 2020)
Kilencvenkilenc zombi-/vámpírszörny tart rettegésben egy apró kazak falut; az indítás meseszerű, az utána következő történések kiszámíthatatlanok. Sajátos barátságok és szerelmek, intim és működésképtelen párkapcsolatok, egzotikus kalandok kavalkádja tarkítja Berta Ádám új regényét, amely nyers, sallangmentes stílussal, gyors tempóban vezeti végig olvasóját a történeten. A szerző meglepő helyszín- és nézőpontváltásokkal, hol zabolátlan, hol feszes leírásokkal dolgozik, az álomszerűen lebegő események különös szálakon kapcsolódnak egymáshoz. A regényt gyilkos szabálytalanságok, sokféle és sokfelé tartó indulások, elágazások, elkanyarodások jellemzik. Saját univerzum teremtődik a fejezetek során, végig éber figyelmet követelve a befogadó részéről. (Egressy Zoltán)

BERTA ÁDÁM
1974-ben született Szegeden. Író-műfordító. Szemlélődik, bambul, a virágot szereti.

ORCSIK ROLAND
1975-ben született az egykori Jugoszláviában, Óbecsén. 1992 óta Magyarországon, Szegeden él. Költeményeket, esszéket, tanulmányokat, kritikákat ír és délszláv nyelvekből fordít. Még mindig nincs honlapja.

TASKOVICS VIKTÓRIA
1995-ben született Szegeden. Gyerekkora óta gitározik. Kezdetben klasszikus zenét tanult, de 17 évesen otthagyta a zeneiskolát. Jelenleg a shot in the neck punkzenekarban basszusgitározik, noha alapvetően gitárosnak tartja magát. Alapszakon szlavisztikát végzett, most elsőéves az Irodalomtudományi Doktori Iskolában Szegeden. Kövér macskák, Patti Smith, fotózás, cigaretták meg ilyenek.

Gerhes Gábor eredeti borítóterve alapján a plakátot készítette: Vajda Gábor.

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp