Szabó T. Anna és Bősze Ádám lesz a Képmás-estek vendége a festői Halász-kastélyban

FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ BÁBELŐADÁS AZ ANYASÁGRÓL ÉS VIDÁM KOMOLYZENE

Idén is több nyári helyszínen, Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön is vakációzik a Képmás-est. Az első két alkalom a kápolnásnyéki Halász-kastély festői kertjében lesz. A „Velencei-tavi víkend” egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadást és könnyed komolyzenei élményt tartogat közönsége számára. Természetesen most is – a Képmás-estekhez hűen – a művészeti élményt feldolgozó beszélgetés teszi teljessé. A beszélgetést a Képmás magazin főszerkesztője, Szám Kati vezeti.

Humorral és komolyan az anyaságról – félelmek, döntések, kételyek és bizonyosságok.

Július 31-én az anyaság témája lesz a fókuszban. A felnőtteknek szóló „Anyajegy” című bábelőadás után humorral és komolyan beszélget a gyermekvállalásról Markó-Valentyik Anna, Junior Prima-díjas színésznő-rendező és Szabó T. Anna József Attila-díjas írónő, akinek szövegeiből létrejött a produkció.

Ez a különleges előadás megszólítja, előhívja a mélyre rejtett élményeket, és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek. Néha egyek, máskor két érző-viaskodó-egymást éltető karakter, aztán két nyeklő-csukló báb, akit visz a lendület. Hogyan ismerhetjük meg önmagunkat és a világot anyaként, hogyan változunk, kötődünk és tanulunk meg elengedni? Rövid megmerítkezés az anyaságban.

„Azért is jó műfaj a báb, mert sokféle értelmezést megenged. Nem akartam elmenni a gyerekvállalás propagálásába, meg akartam mutatni a boldogságát, de a nehézségeket sem akartam letagadni. A darabban fontosnak tartottam, hogy ne mondjam se azt, hogy ez a gyerek kibírhatatlan, se azt, hogy ez az anya borzasztóan neveli a gyerekét” – mondja Markó-Valentyik Anna, aki szerkesztette, rendezte, játssza és menedzseli az előadást.

Időpont és helyszín:
2020. július 31. péntek 19.00

Halász-kastély | 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.

https://www.jegy.hu/program/kepmas-est-a-halasz-kastelyban-anyajegy-117918

Vidám komolyzene – zene és történet nyárestére hangolva

Augusztus 14-én arról beszélgetünk Bősze Ádámmal, hogy mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek. Mire fogékony a 21. századi zenehallgató Kodály országában? De a kötetlen beszélgetésben lesz szó zeneértésről, zeneélvezetről, magas és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról.

Ezen az estén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvós kvartettje játszik.

Az együttes tagjai:

Dávid Boglárka – fuvola
Fóris István – oboa
Dávid József – klarinét
Czirok Zsuzsanna – fagott

Időpont és helyszín:
2020. augusztus 14. péntek 19.00
Halász-kastély | Kápolnásnyék 2475, Deák Ferenc u. 10.

JEGYEK: https://www.jegy.hu/program/kepmas-est-a-halasz-kastelyban-zene-es-tortenet-nyarestere-hangolva-117919

A két este a Halász-kastéllyal közös szervezésben, a Szerencsejáték Zrt. és az FGSZ Zrt. támogatásával jöhetett létre.

A Képmás-estekről:

A Képmás-esteknek immár évtizedes hagyománya van. A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg. A Képmás-estek szórakoztató, feltöltő estek, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, ahol vendégeink ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál.

www.kepmas.hu/kepmas-est