Kossuth Kiadó – A karanténnapok hordaléka…

A következő hetekben élő online könyvbemutatókat tartunk a legújabb könyveinkről a Kossuth Kiadói Csoport Facebook oldalán. A következő program július 16-án, 17.00 órakor kezdődik, ahol A karanténnapok hordaléka… című könyvet mutatjuk be.

Jelen kötetet e két, karanténban töltött hónap dokumentumaként tartja kezében az olvasó. Nem a járvány-diskurzus világpolitikai, gazdasági vagy társadalmi elemzéseiként, hanem a hétköznapok személyes tapasztalata felől megírt naplójaként.

A Könyvkészítők Informális Fórumának tagjai – köztük írók, költők, könyvkiadók, grafikusok, tudósok – számolnak be e kötet lapjain karanténbéli élményeikről, gondolataikról, arról miként birkóztak meg a karanténban töltött mindennapok kihívásaival, vagy éppen a bezártság két hónapjának alkotói tevékenységébe engednek betekintést. És amiként mindannyiuk számára mást és mást hordoztak a karantén napjai, úgy e kötet is ezt a sokféleséget hívatott reprezentálni: esszék, versek, novellák, grafikák, fotók formájában megörökítve a karanténnapok tapasztalatát.

A beszélgetés résztvevői: Kocsis András Sándor, Kukorelly Endre, Szkárosi Endre.