Az ötödik Malomfesztiválon minden több lesz

Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület idén 2018. augusztus 16-18. között szervezi meg az V. Malomfesztivált. A program idén is több, mint színes lesz.

Az V. Malomfesztivál jubileumi ünnepély lesz. Még jobban összművészeti értéket közvetítünk, mint eddig, hiszen a művészeti táborok kifejezőbben fognak a vizualitásra fókuszálni, a fesztivál idején még hangsúlyosabb lesz a zenei válogatás (többféle zenei irányzattal), de jelen van a képzőművészet, film, fotó, illetve a hagyományápolás és a kézművesség. A fesztivál zenei programjának összeállításában arra törekszik, hogy értékes zenei tehetségeket mutasson be, új együttesek felfedezésére adjon lehetőséget a közönségnek. A táborokban készült produkciók és produktumok a fesztiválon kerülnek bemutatásra. Észak-Vajdaságban egyedüli összművészeti fesztiválként létezik a Malomfesztivál, amely teljes mértékben hiánypótló a régió kulturális kínálatában.

MALOMFESZTIVÁL 2018 | INFORMÁCIÓK

MIKOR: Malomfesztivál építőtábor: 2018. augusztus 6-16.
Malomfesztivál szépítőtábor: 2018. augusztus 8-16.
Malmok Útja alkotótáborok: 2018. augusztus 10-16.
Malomfesztivál: 2018. augusztus 16-18.

HOL: Szerbia, Orom, Szélmalom

JEGYEK: Korai fecske, azaz korai kecske bérleteink július 25-ig vásárolhatóak – vagy amíg a készlet tart! Ára: 2000 RSD/5000 HUF/15 EU Mivel a fesztivál befogadóképessége limitált, így a bérletek is csak korlátozott számban elérhetőek. Amennyiben maradnak bérletek, a helyszínen 3000 RSD/8000 HUF/25 EU értékben tudja kiváltani háromnapos belépőjét.

ÚJDONSÁG: Családi jegy, amellyel bejöhet anyuka és apuka a gyerekekkel, vagy küldjétek el a bulizni vágyó nagyszülőket! A családi jegy ára 1200 din/nap. Ezért az összegért 2 felnőtt (szülők vagy nagyszülők) és a 13 év alatti gyerekek jöhetnek be. 13 éves korig a fesztivál látogatása ingyenes!

Ingyenes a sátrazási lehetőség idén is. Két campingben, a tarlón és a medencénél. Nagyobb és átrendezett terület, több színpad, több fellépő, több program, több önkéntes, több áram, több WC, több kaja, több buli! A fesztivál ideje alatt a medence ingyenesen használható. Kutyabarát, kedves, családi fesztivál millió programmal.

Az idei Malomfesztivál alkotótáborok és az építő, szépítő táborok Orom Helyi Közösség nyertes IPA pályázatának köszönhetően a Malmok Útja nevet viseli és ennek köszönhetően ingyenesek.

MALOMFESZTIVÁL 2018 | ZENEI PROGRAM

A fesztivál 3 napja alatt 9 országból (Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Románia, Mexikó, Franciaország, USA) mintegy 60 különböző zenei programmal találkozhatunk. Kuriózum: Lovasi András, Csizmadia Anna & Brasnyó Antal (először Vajdaságban ebben a formában), sZempöl, Narco Polo (10 év után újra Vajdaságban), Kolompos Együttes a gyerekeknek…

Részletes zenei program >>>

MALOMFESZTIVÁL 2018 | SZERVEZŐK

A szervezés egy részét hivatalosan a magyarkanizsai székhelyű Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület végzi. A szervezet 2014 augusztusában alakult, egyik fő célkitűzésül, hogy a Malomfesztiválból egy hosszútávon működőképes, jövőbetekintő összművészeti felületet hozzon létre, amely szorgalmazza az alternatív kifejezésmódok ápolását, a toleranciát, a hagyományápolást és az új hagyományok megteremtését. Röviden megfogalmazva, hogy tevékenységein keresztül az „én” fogalmától a többes szám első személyéig, a „mi” fogalmáig tartó folyamatot hozzon létre. Mindezt egy élő, újraéledő, lélegző épület, az oromi  szélmalom tövében, ahol kiállítások, műhelymunkák és vetítések valósulnak meg.

Az idei Malomfesztivál főszervezői név szerint: Asztalos Kristóf, Asztalos Erik, Barna Léna, Berec Viktor, Dobroka Alexandra, Horváth Tamás, Imeli Áron, Jovanović Dániel, Zuzana Kizakova, Molnár Anita, Oláh Dóra, Ónya Attila, Siflis Anna, Szerda Zsófia, Vígi László, Vígi Sára

…és még nagyon sok önkéntes!

 

TOVÁBBI HASZNOS FORRÁSOK:

Malomfesztivál a Facebookon >>>

Bővebben a Malomfesztiválról >>>

Még több kép a Malomfesztivál Instagram oldalán >>>

Malomfesztivál 2016 AfterFlash >>>

Malomfesztivál 2016 – A film >>>

Malomfesztivál 2017 – A film >>>

A 2016-os filmes tábor filmje >>>

A 2017-es filmes tabor filmje >>>

Malomfesztivál 2017 Super 8mm film >>>