MASZK – Manna Produkció (Budapest): Jens Raschke: Alszanak a halak?

2016. szeptember 25. vasárnap, 19.30

Manna Produkció (Budapest): Jens Raschke: Alszanak a halak?

színdarab az élet kicsi, nagy és utolsó kérdéseiről

játssza: Prohászka Fanni * látvány:Molnár Anna * rendezőasszisztens: Antal-Bacsó Borbála * fordította és rendezte: Szilágyi Bálint e.h. * osztályvezető tanárok: Csató Kata, Csizmadia Tibor

A monodráma főhőse Jette. A helyszín egy temető. Jette minden héten meglátogatja öccsét, Emilt. Emil meghalt. 6 éves lett. Jette éppen most 10. Elmeséli a nézőknek, mi történt.

Jens Raschke műve 2012-ben a mühlheimi Gyerekdarab Fesztivál fődíját nyerte el. Azóta számos országban bemutatták, itthon Szilágyi Bálint rendezésében látható először. Az előadás 2015-ben a Színművészeti Egyetemről indult útjára, harmadéves rendezővizsgaként, majd több budapesti helyszínen és Tatabányán a MOST FESZT-en, Miskolcon a SZEM-en, Szentendrén, a Művészetek Völgyében és Prágában is játszották. A budapesti RS9 OFF Fesztiválon a zsűri különdíját, a MOST FESZT-en az MMA különdíját nyerte el a produkció.

Prohászka Fanni jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Szilágyi Bálint negyedéves hallgatóként két rendezésével, Az aranjuezi szép napok és a Rosalie elmegy meghalni című előadásokkal volt jelen az idei THEALTER-en, ahol – megosztva – megkapta a fesztivál junior díját.

„Szilágyi Bálint maga találta, fordította és rendezte meg vizsgaelőadásként Prohászka Fanni egyetemi hallgatóval az Alszanak a halak? című monodrámát. A piros kisruhás és sárga kapucnis-esőkabátos kislány, Jette kérlelhetetlen makacssággal és logikával szorítja sarokba a felnőtteket a halállal és a halál utáni élettel kapcsolatos kérdéseivel (honnan tudják a felnőttek, hogy egy halottnak nem fáj, ha eszik a kukacok, mikor senki sem tudja, mit érez az ember a halál után?), megtervezi hat éves kisöccsének a legklasszabb temetést (ahol festeni lehet a koporsóra). Prohászka Fanni okos és őszinte tekintettel, konoksággal és életkedvvel, önsajnálat és érzelgősség nélkül játszik, nem gyerekes külsőségekkel, hanem a gyerekség attribútumait életre hívva.”

Szemerédi Fanni: Pillanatképek a MOSTból, Revizor

http://www.revizoronline.com/hu/cikk/6023/ii-mostfeszt-jaszai-mari-szinhaz-tatabanya/

www.facebook.com/alszanakahalak.szfe

10 éven felülieknek!

A MASZK Egyesület „Szólóban 2016” sorozatának, valamint Sorvezető beavató színházi nevelési programjának előadása.

VI. THEALTER U21 plusz kisfesztivál

Fotó: Brozsek Niki

MASZK Őszi Kollekció 2016. szeptember

Régi Zsinagóga (Hajnóczy u. 12.)

Programismertetők, jegyvásárlási tudnivalók:

MASZK Egyesület (Szeged) • Tel.: 30/995 9229 • [email protected]

www.maszk.hu • www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga