Tiszatájonline | 2016. szeptember 21.

Őszi Kulturális Fesztivál 2016

Kedves Egyetemi Polgár! Kedves Vendégünk!

Az ősz a szegedi egyetem és a város polgárai számára nemcsak az iskolakezdést jelenti, amikor újra benépesül a város egyetemistákkal, az ősz beköszönte egyet jelent azzal a fesztivállal is, amelyet idén 21. alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája.

Szeptember 30-án éjjel még a kutatóké a főszerep a Kutatók Éjszakáján, amelyhez egyetemünk mintegy 200 programmal csatlakozik, másnaptól pedig egy hónapon át a művészetek, a kultúra kerül előtérbe Szegeden.

Az idei őszi Kulturális Fesztivál mottója: Szabadság, szerelem. Hiszen idén októberben 1956-ra is emlékezünk, méghozzá nagy büszkeséggel, mivel 60 évvel ezelőtt a szegedi egyetemen pattant ki az a szikra, amely néhány nappal később lángba borította az ifjú szíveket és az egész országot.

A Szabadság, szerelem rímel arra a szlogenre is, amelyet nem olyan régóta a szegedi egyetem nevével együtt használunk, és amely kifejezi több tízezer egyetemistánk életérzését:„Szabadság, egyetem, szeretem”.

Október 1. és november 10. között megemlékezünk tehát a forradalom hőseiről, és a kulturális fesztivál több száz egyéb programot kínál a városlakóknak és a hozzánk érkező turistáknak: lesz film, színház, muzsika, tudományos előadások és konferenciák, kiállítások.

Idén októberben minden hétköznap délben folytatjuk a hagyományt a Vers délben sorozattal. Örömmel tesszük hozzá idén is: a programokba előadóként, fellépőként bekapcsolódnak egyetemünk polgárai is.

Egy fesztivál azonban mit sem ér Önök, a közönség nélkül. Engedjék meg tehát, hogy jó szívvel ajánljam figyelmükbe programjainkat.

A szegedi egyetem nevében kívánok mindannyiuknak tartalmas kikapcsolódást, jó szórakozást!

Szabó Gábor
akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora

okfA programfüzet letölthető:

http://www.u-szeged.hu/download.php?docID=60365