Október végén Alul semmi a Tháliában

A legendás film színpadi változatának magyarországi ősbemutatóját tartják október 30-án este a Tháliában, Réthly Attila rendezésében. A mozgásért Tihanyi Ákos felelős, aki a nyáron Szegeden koreografálta A nyomorultakat […]

A legendás film színpadi változatának magyarországi ősbemutatóját tartják október 30-án este a Tháliában, Réthly Attila rendezésében. A mozgásért Tihanyi Ákos felelős, aki a nyáron Szegeden koreografálta A nyomorultakat. 

Még javában zajlanak a próbák, október végén lesz a bemutató, és már most elkeltek a jegyek a novemberi előadásokra. Igen, a cím már önmagában jó belépő, ugyanis, aki látta a filmet, az tudja, mire számíthat. Vagy mégsem?

Nem musical lesz, ilyen már volt hazánkban is, ősbemutató lesz, amely a humor oldaláról közelíti meg a problémákat: a család, az összetartozás, az apa-fiú kapcsolat, a szeretet köré összpontosul a darab, nem a vetkőzés lesz hangsúlyban – tudtuk meg a darab rendezőjétől, Réthly Attilától, aki tartalmas szórakozást ígér.

Tihanyi Ákos koreográfus arról beszélt, hogy nagyobb sikerélmény nem táncos színházban dolgozni, egy olyan csapatban, ahol prózai színészeknek kell megmutatni a lépéseket. A táncos egyébként megemlítette a nyáron, Szegeden bemutatott A nyomorultak című musicalt is, amelyben több száz színésszel, táncossal, statisztával dolgozott a színpadon.

Pindroch Csaba elárulta, hogy a szerep megkívánta, hogy plusz kilókat szedjenek fel, ezért hónapok óta nem járhat edzeni, futni, sok-sok tésztát eszik, hogy hízzon.

Az Alul semmiben Nathan szerepében két tizenéves srác szerepel, őket egy casting során választották ki. A darabban feltűnik majd a színház ügyelője is.

Tóth András Tozzi

 

Sheffield. Két munkanélküli darukezelő csodálatos tervet eszel ki: férfisztriptízzel keresnek pénzt, hogy kisiklott életüket helyrehozzák. Elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Szereplők:

Gaz: Szabó Győző
David: Nagy Viktor
Gerald: Vida Péter
Guy: Pindroch Csaba
Kese: Bán Bálint
Lompos: Tamási Zoltán
Mandy: Schell Judit
Linda: Gubás Gabi
Jeanie: Fodor Annamária
Nathan: Kozma Ákos / Gál Kristóf
Sharon, Annie, Szocmunkás, 2. HR-es: Tóth Eszter
Alan, Munkanélküli: Hunyadkürti István
Barry, Alf, 1. HR-es, 1. Rendőr: Mózes András
Brian, 1. Férfi, 2. Rendőr: Hajmási Dávid
Reg, Munkanélküli: Kálmán János
Munkanélküli: Nagy Imre

Jelmeztervező: Velich Rita
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Súgó: Serfőző Andrea
Rendezőasszisztens: Hatvani Mónika

Rendezte: Réthly Attila

Fordította: Hamvai Kornél

Bemutató: 2015. október 30.

alul_semmi_wt