Deák 17 Galéria júniusi programjai

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria júniusi kiállításainak középpontjában a társadalom által ideálisnak ítélt vagy egyénenként vágyott külső megteremtésére tett kísérletek állnak: a Gépemberek kortárs művészeti csoportos tárlat és a Kinek a bőre? gyermekrajzokból készült válogatás is ezt a témát járja körül. A Gépemberek kiállításhoz kapcsolódóan június 10-én egy kiadvány-bemutatóval egybekötött kötetlen tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődök. Valamint Rófusz Ferenc Hoppi mesékkel zárul a tavaszi szezonra a Galéria kéthetente szombatonként családoknak szervezett délelőtti Matinéja.

GÉPEMBEREK kiállítás

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria nemcsak gyerekek és fiatalok munkáit állítja ki, hanem hozzájuk szóló kortárs művészeti tárlatoknak is helyet ad, ahol korosztályos problémájuk áll a középpontban, mint a vágyott test vagy idealizált külső. A modernizmus és a nagyvárosok terjedése hívta életre azt az elképzelést, miszerint a világot hamarosan gépemberek fogják működtetni. A GÉPEMBEREK kiállítás középpontjában ez az utópisztikus gondolat áll, amely megpróbálja az átlagemberből a tökéletes embert megvalósítani. A kiállításon láthatók festmények, digitális printek, fotók, objektek és szobrok is.

Kiállítók: Babos (Zsili) Bertalan, Dobos Tamás, Csernátony Lukács László, Gyarmati Zsolt, Győrffy László, Horváth-Lóczi Judit, Karácsonyi László, Koleszár Adél, Máriás István (Horror Pista), Ördög Noémi (Naomi Devil), Szabó Ottó, Szöllősi Géza, Verebics Ágnes

A Gépemberek kiállítás kurátora: Kaposi Dorka

A kiállítás megtekinthető: 2015. május 15 – július 20. között.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1433589986943942/

 

Kísérőprogram: Június 10., 18.00 – GÉPEMBEREK katalógus-bemutató és kötetlen tárlatvezetés a kiállító művészekkel.

 

Kinek a bőre? kiállítás

Az Író Cimborák és a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria szervezésében valósult meg a Kinek a bőre? című gyermekrajz-pályázatból készült válogatás.

Az Író Cimborák, a kortárs magyar meseírók, gyermekversköltők virtuális fóruma egy pályázat keretében kérte a gyerekeket, hogy rajzolják le, kinek/minek a bőrébe bújnának a legszívesebben. A kiállításon a pályázatra beérkezett gyermekrajzok és a hozzájuk készült versek, mesék láthatók (és hallhatók) az Író Cimborák tollából.

A kiállítás megtekinthető: 2015. május 15 – június 22. között.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1624530984448317/

Szombat délelőtti Matiné

Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező új rajzfilmsorozatának karakterei, a Hoppik lesznek a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Matiné című programsorozata főszereplői június 6-án, szombaton. A gyerekek az alkotó segítségével elsajátíthatják a rajzfilmkészítés alapjait és a foglalkozáson megismerkedhetnek az animációs filmsorozat kedves figuráival, a Hoppikkal is. A Matiné elsősorban a kisgyermekes családokat szólítja meg: a programokon a kiállításokhoz, animációs filmvetítésekhez és bábelőadáshoz kapcsolódó gyerekfoglalkozások kapják a fő hangsúlyt, melyeken azonban nem csak a gyerekek, hanem kísérőik is részt vehetnek. A zárófoglalkozáson Rófusz FerencHoppi mesék című készülő animációs gyereksorozatának első három részét tekinthetik meg az érdeklődő kisgyermekes családok.

Részletes program a Facebook eseménynél:

https://www.facebook.com/events/468044463344719/

Minden kiállítás és program ingyenesen látogatható!

 

Helyszín: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17., I. emelet

Nyitva tartás: Kedd-péntek: 10:00 –18:00 óráig, és szombaton 9:00 –13:00 óráig.

Nyári nyitva tartás június 15-től: Hétfő-péntek 9:00–17:00 óra között.