Felületek, színek, karakterek – Vinkó Leó festményei

2015. április 30. (csütörtök), 17 óra – 1. emelet, Somogyi-könyvtár, folyóirat-olvasóterem

A Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban rendezvénysorozat tavaszi programjában Vinkó Leó szegedi festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasótermében. A tárlat megnyitója április 30-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik. Közreműködik Varga Levente gitárművész.

Vinkó Leó a Szegedi Tudományegyetem Rajz-Művészettörténet Tanszékén, képi ábrázolás szakon végzett, Aranyi Sándor tanítványaként.

„Robbanásszerűen került a város képzőművészeti életének köztudatába a régióban egyedi látásmódjával és festészeti nyelvével. Azóta minden jelentős kiállítótérben láthatta a közönség a munkáit csoportos és egyéni kiállítások alkalmával (Feketesas Szalon, REÖK Palota, Csongrád Megye Önkormányzati Hivatala, SZTE Rektori Hivatal, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, SZTE Tanulmányi és Információs Központ, Tiszavirág Ház stb.)” – írja a művészről az internetes Apertúra Magazin.

Az alkotó így vall pályakezdéséről: „1987. február 14-én születtem Kiskunhalason. A festészettel hatéves koromban kezdtem ismerkedni. Az általános iskolai rajztanárom fedezte fel a művészetek, a festészet iránti komoly érdeklődésemet, tehetségemet. Több iskolai, valamint területi rajz- és festőversenyen szerepeltem eredményesen. 2012-ben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán rajz szakos tanári diplomát szereztem. Úgy érzem, a képzőművészeti ágak közül a festészet áll a hozzám a legközelebb. A képeim saját világomat tükrözik, ösztönből festek, célom, hogy egy senki máséval össze nem téveszthető, egyéni stílust alakítsak ki.”

A program Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.